INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A magyar válogatott legyőzte Görögországot

InfoRádió / MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 13-10-re legyőzte a vendég Görögországot a világliga csoportkörének utolsó fordulójában, így nem jutott a kínai szuperdöntőbe.

A görög és a magyar válogatott patraszi mérkőzésén, december 1-jén 12-8-as hazai siker született, ezért Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának a keddi találkozón Szentesen legalább öt góllal kellett volna győznie a továbbjutást jelentő csoportelsőséghez.

A 13-10-es siker azt jelenti, hogy a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően Görögország zárt a kvartett élén.

Eredmény, 6. (utolsó) forduló:

Magyarország-Görögország 13-10 (2-4, 5-2, 2-2, 4-2)

---------------------------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes 4, Vámos 3, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Varga Dániel 1, Zalánki 1

további eredmény:

Románia-Grúzia 17-8 (5-1, 4-4, 5-2, 3-1)

A csoport végeredménye: 1. Görögország 15 pont, 2. Magyarország 15, 3. Románia 6, 4. Grúzia 0

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak a meccs után azt mondta, hogy a válogatottnak több lehetősége is volt, hogy elérje a négy gólos különbséget.

Benedek Tibor kiemelte, hogy segítette volna az olimpiai felkészülést a világliga szuperdöntője, de enélkül is hasznosan telik majd a nyári időszak.

Hárai Balázs két gólt dobott a görögök ellen. A válogatott center a találkozó után kiemelte, hogy nem könnyű egyik napról-másikra átállni a klubcsapatokban végzet munkáról a válogatott gyakorlásra.

A világliga szuperdöntőjét június 21. és 26. között rendezik a kínai Hujcsoúban. A sorozat fináléjának a házigazda kínaiak mellett a három európai selejtezőcsoport győztese - Görögország, Szerbia, illetve Olaszország vagy Horvátország -, valamint az interkontinentális selejtező első négy helyezettje lesz a résztvevője. Utóbbi tornát keddtől vasárnapig Japánban, Jokohamában rendezik.


A címlapról ajánljuk