eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A magyar válogatott legyőzte Görögországot

A magyar válogatott legyőzte Görögországot

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 13-10-re legyőzte a vendég Görögországot a világliga csoportkörének utolsó fordulójában, így nem jutott a kínai szuperdöntőbe.

A görög és a magyar válogatott patraszi mérkőzésén, december 1-jén 12-8-as hazai siker született, ezért Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának a keddi találkozón Szentesen legalább öt góllal kellett volna győznie a továbbjutást jelentő csoportelsőséghez.

A 13-10-es siker azt jelenti, hogy a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően Görögország zárt a kvartett élén.

Eredmény, 6. (utolsó) forduló:

Magyarország-Görögország 13-10 (2-4, 5-2, 2-2, 4-2)

---------------------------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes 4, Vámos 3, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Varga Dániel 1, Zalánki 1

további eredmény:

Románia-Grúzia 17-8 (5-1, 4-4, 5-2, 3-1)

A csoport végeredménye: 1. Görögország 15 pont, 2. Magyarország 15, 3. Románia 6, 4. Grúzia 0

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak a meccs után azt mondta, hogy a válogatottnak több lehetősége is volt, hogy elérje a négy gólos különbséget.

Benedek Tibor kiemelte, hogy segítette volna az olimpiai felkészülést a világliga szuperdöntője, de enélkül is hasznosan telik majd a nyári időszak.

Hárai Balázs két gólt dobott a görögök ellen. A válogatott center a találkozó után kiemelte, hogy nem könnyű egyik napról-másikra átállni a klubcsapatokban végzet munkáról a válogatott gyakorlásra.

A világliga szuperdöntőjét június 21. és 26. között rendezik a kínai Hujcsoúban. A sorozat fináléjának a házigazda kínaiak mellett a három európai selejtezőcsoport győztese - Görögország, Szerbia, illetve Olaszország vagy Horvátország -, valamint az interkontinentális selejtező első négy helyezettje lesz a résztvevője. Utóbbi tornát keddtől vasárnapig Japánban, Jokohamában rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×