eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Legyőzte a Puskás Akadémia az MTK-t

A második helyezett MTK Budapest meglepetésre 1-0-ra kikapott az eddigi sereghajtó Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján.

A mérkőzést a fővárosi csapat ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban rendezték. Győzelmükkel a felcsútiak elmozdultak az utolsó helyről.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

MTK Budapest-Puskás Akadémia 0-1 (0-1)

Dunaújváros, 521 néző, v.: Vad II

gólszerző: Zsótér (32.)

sárga lap: Hajdú (26.), Kanta (50.), Torghelle (71.), Baki (92.), illetve Zsidai (50.)

MTK:

Hegedüs - Bese, Baki, Poór, Vadnai - Gera D. (Varga Sz., 69.), Vass Á., Kanta, Thiam, Hajdú (Deutsch, 61.) - Nikac (Torghelle, a szünetben)

Puskás Akadémia:

Pogacsics - Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. - Pekár, Zsidai, Sallai (Bacelic-Grgic, 88.), Polonkai, Zsótér (Curko, 82.) - K. Mészáros (Márkvárt, 79.)

A kezdés előtt a hétfőn elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra, Szarka Zoltánra emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

A felcsúti együttes, amelynél szombaton edzőt váltottak - Robert Jarni helyét az idény végéig Szíjjártó István vette át -, a meccs elején átengedte a kezdeményezést az MTK-nak, fél óra elteltével azonban egy kiváló kapáslövéssel megszerezte a vezetést. A gól után a vendégek az előny megőrzésére törekedtek, a fővárosi kék-fehérek pedig hajtottak az egyenlítésért, de a szünetig ez nem sikerült nekik.

Fordulás után előbb megint az MTK futballozott fölényben, majd a Puskás Akadémia ritmust váltott, két helyzete is volt, de aztán újra átadta az irányítást ellenfelének. A hajrához közeledve egyre inkább erősödött a fővárosi együttes nyomása, viszont a felcsútiak jutottak el - szerencsés körülmények között - egy kapufáig. Az MTK a lefújásig már nem tudta feltörni a rivális védelmét, így meglepetésre pont nélkül maradt a sereghajtó pozíciójából ezzel a sikerrel elmozduló Puskás Akadémiával szemben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×