eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Fed Kupa: siker párosban is, 3-0-ra nyertek a magyarok

Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a párost, ezzel a magyarok 3-0-ra legyőzték az osztrákokat pénteken a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban.

A tét nélküli páros csata 1 óra 14 percig tartott. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikban aztán Babos és Bondár is remekül adogatott, s a magyar duó emellett kétszer elnyerte Sandra Klemenschits - a 32 évével a torna legidősebb résztvevője -, illetve Julia Grabner adogatását.

Ez volt a két válogatott első találkozása Fed Kupán.
Eredmény, A csoport:
Magyarország-Ausztria 3-0

Babos Tímea, Bondár Anna-Sandra Klemenschits, Julia Grabner 7:6 (7-2), 6:2

korábban:
Babos Tímea - Patricia Mayr-Achtleitner 1:0-nál Mayr-Achtleitner feladta
Jani Réka-Barbara Haas 7:5, 6:2

A magyarok szombaton délután az 5. helyért csatáznak majd a D csoport másodikjával, azaz a horvátokkal vagy a belgákkal.

A négy csoportgyőztes - Szerbia, Nagy-Britannia, Fehéroroszország és várhatóan Horvátország - szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei - Ausztria, Liechtenstein, Portugália és Lettország - arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

Szombaton kerül sor másodszor a - közönség számára ingyenes - Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×