eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Torna vk - Berki győzött, Makra bronzérmes

Berki Krisztián aranyérmes lett lólengésben, Makra Noémi felemáskorláton harmadik, ugrásban pedig negyedik helyen végzett a tornászok cottbusi világkupa-versenyének szombati napján.

A szerenkénti döntőkről beszámolva a hazai szövetség arról adott hírt, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián a fináléban ismét 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült. Összpontszáma 15,550 lett, ezzel megnyerte a szezon első versenyét.

"Ez volt a cél, teljesítettük" - nyilatkozta Berki Krisztián. "A gyakorlatom jobban sikerült, mint a selejtezőben. Nagyon örülök a győzelmemnek, de van még mit javítani. Érdekes volt újra versenyeznem, ismét versenyközegben lennem" - tette hozzá.

Kovács István vezetőedző úgy értékelte a látottakat, hogy voltak hibák a gyakorlatban, de a felkészülési időszak ezen szakaszában ez teljesen megfelelő. Az pedig kifejezetten örömteli - tette hozzá -, hogy a világbajnok megnyerte a cottbusi finálét.

"Még nincs csúcsformában Krisztián, hiszen az Európa-bajnokságig még van időnk. Elégedett vagyok, 24-én utazunk a dohai világkupára, ugyanezt a gyakorlatot szeretnénk bemutatni, csak jobb kivitellel" - fogalmazott a szakvezető.

Makra Noémin már a bemelegítésénél látszott, hogy nagyon magabiztos. Felemáskorlát-gyakorlatát is ennek jegyében adta elő, magas kiviteli pontszámot kapott rá. Összpontszáma 14,275 lett, ez pedig a dobogó harmadik fokát eredményezte számára. Másik döntőjében mindkét ugrása jól sikerült, bár a másodikban volt egy apró megingás, végül 14,012 ponttal a negyedik helyen végzett.

Vasárnap Makra a gerenda fináléjában szerepel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×