eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mocsai: Csak a végére derül ki, hogy a csapat milyen állapotban van

Minden mérkőzésén győzelemre játszik majd a magyar férfi kézilabda-válogatott a londoni olimpián - ígérte az InfoRádiónak adott interjúban Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A szakvezető szerződését már most 2016 nyaráig meghosszabbította a magyar szövetség.

Milyennek értékeli az olimpiai felkészülést?

Kétarcú felkészülést kellett végrehajtani, két vasat tartottunk a tűzben. Egyrészről ki kell jutni a sportág jövőjét meghatározó jövő évi világbajnokságra a norvégok ellen. Ezt megoldottuk, ezt követően szünetet kellett adnom a játékosoknak, mert a bajnokság és a nemzetközi szereplés is hosszúra nyúlt. Ezzel az olimpiai felkészülés három ciklusra tagolódott. Az utolsó négy hét felelős a forma kialakításáért. Kiélezett a felkészülés, így csak a végére derül ki, hogy a csapat milyen állapotban van.

Mivel lenne elégedett az olimpián?


Azzal, ha minden meccsen győzelemre törünk, mindenkiben olyan hit és elszántság van, ami lehetővé teszi azt a küzdelmet, hogy a papírforma szerint jobb csapatok is le tudjuk győzni.

Nagy László visszatérése mennyit lendített a csapaton?

Az átlövő egy érdek- és értékközösségbe került. Az az érdek, hogy a válogatott a legerősebb felállásban a legjobb eredményt érje el, és ehhez a csapatot az én felelősségem összeállítani. Nagy László egy tagja a válogatottnak, akivel és aki nélkül is eredményeket értünk el. Ez a közösség értékképző és befogadó, Nagy László pedig profi sportoló, szeretettel várták, ő pedig tisztelettel és komoly teljesítménnyel rukkolt ki. Csak pozitívan tudok beszélni erről az integrációs folyamatról.

Mi lesz a taktika?

Nem lehet taktikázni, minden meccsen győzelemre fogunk törekedni. Mindegy, hogy délben vagy este van a találkozó, úgy fogunk készülni, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×