eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Kiss László: Elégedett vagyok, bár tudom a hiányosságokat is

Habár tudja a hiányosságokat, ettől függetlenül tökéletesen elégedett a magyar úszóválogatott Európa-bajnoki szereplésével Kiss László. A szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: a csapat legeredményesebb versenyzője Hosszú Katinka csalódott volt a 400 vegyesen elért második helye után, de szerencsére sikerült összeszednie magát a kontinensviadal végére.

Torino után ez a második legsikeresebb Európa-bajnokság a magyar úszás történetében. Ebből a szempontból boldog vagyok. Persze mint kapitány, tudom a hiányosságokat is, de ettől függetlenül csak dicsérni lehet a csapatot - mondta Kiss László.

A szövetségi kapitány megemlékezett arról, hogy a sportolók mellett a segítők és a hazai közönség sem vallott szégyent, és megköszönte a szurkolók fantasztikus lelkesedését.

Az utolsó nap magyar éremesőjéről Kiss László azt mondta: így lehet a kettőből négyet csinálni, utalva arra, hogy a 400 férfi vegyes és a 200 női pillangó is kettős magyar győzelmet hozott. De külön megemlítette a kapitány az értékek között a női 200-as gyorsváltó aranyérmét is, amely szerinte a magyar úszósport erejét jelzi.

A magyar válogatott legsikeresebb versenyzőjéről, a háromszoros Európa-bajnok Hosszú Katinkáról a kapitány elmondta: a 400 vegyes ezüstérme okozott némi csalódást nála. Az utólagos elemzésnél megállapították, hogy ha Katinka három nappal korábban jön haza Amerikából, akkor a verseny elejére jobban kipihenhette volna az átállás nehézségeit.

A kontinensbajnokság végére viszont sikerült tökéletesen összeszednie magát - jegyezte meg Kiss László.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×