INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Beckham amerikai álma: klubtulajdonos lenne a sztár

Infostart / InfoRádió
David Beckham együttese, a Los Angeles Galaxy tizenegyespárbajban veszítette el az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság nagydöntőjét a Real Salt Lake ellen. Az angol sztár a vereség után megígérte, visszatér a következő idényre, karrierje befejezése után pedig szívesen vásárolna egy klubot az MLS-ben.

David Beckham csapata egyik legjobbja volt az MLS seattle-i nagydöntőjében, ám ez sem volt elég a Galaxy sikeréhez.

Az angol középpályástól indult az az akció, amelyből a kaliforniaiak megszerezték a vezetést Mike Magee révén. A Real Salt Lake a második félidőben egyenlített, és mivel több gól nem született, tizenegyesek döntöttek a bajnoki címről.

A büntetőpárbaj során Beckham értékesítette az első tizenegyest, ám a csapat másik sztárja, Landon Donovan hibázott. Nem ő volt az egyetlen, egészen a hetedik körig tartott a sorozat, ekkor Edson Buddle lövését Nick Rimando kivédte, ezzel a Salt Lake lett a bajnok.


Beckham - aki pályafutása sokadik tizenegyespárbaját veszítette el - a döntő után azt mondta: sohasem jó érzés kikapni, ám arra büszke lehet az együttese, hogy meddig jutott el.

A 34 éves középpályás januártól fél évig ismét a Milanban fog szerepelni kölcsönben, de megígérte, utána visszatér Amerikába. "Jól érzem magam, beilleszkedtem, ennél a klubnál fogom befejezni a karrieremet" - mondta Beckham, akit a hónapokkal ezelőtt még hevesen bíráltak a Galaxy drukkerei.

Az angol sztár a pályafutása utáni időkre is gondol, és azt tervez, saját klubot vásárol az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban. "Imádom ezt a játékot, szóval a részese akarok maradni akkor is, miután visszavonulok. Sokat gondolok arra, milyen lenne klubtulajdonosnak lenni, szerintem van esély erre."

Az MLS első embere, Don Garber arról beszélt, Beckhamé lehet a liga 20. csapata. A Philadelphia jövőre csatlakozik a ligához, a Portland és a Vancouver pedig 2011-ben, és Montreal is együttest kíván indítani, ezzel 19 csapatos lenne a bajnokság, de az MLS fenntart egy helyet az angol sztár leendő alakulata számára.

A címlapról ajánljuk