eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A legmeglepőbb húzás: Owen a Manchester Unitedé

A Manchester United labdarúgó-csapatához igazolt Michael Owen, 29 éves aranylabdás csatár. Az egykori liverpooli sztár egy pillanatnyi gondolkodás nélkül igent mondott Sir Alex Ferguson hívására.

Az angol sajtó a nyár legmeglepőbb üzletének nevezi, hogy a bajnoki címvédő leszerződtette a válogatott támadót. Meglepő egyrészt, mert Michael Owen az ősi rivális Liverpoolban kezdte a karrierjét, a klub egyik ikonja volt, másrészt pedig azért, mert az utóbbi években rengeteget volt sérült (négy newcastle-i idényében 71 bajnokit játszott mindössze).

Sir Alex Ferguson nem akart zsákbamacskát venni, ezért tüzetes, három órás orvosi vizsgálatnak vetették alá a csatárt, aki megfelelt.

Ezek után a Manchester United hivatalos megerősítette az átigazolás tényét, kiemelve, hogy a támadó, szerződése lejártával ingyen érkezett. Owen kétéves szerződést írt alá.

A 29 éves támadó elmondta: Sir Alex Ferguson szerdán hívta fel, majd egy nappal később együtt reggeliztek, ekkor közölte vele a menedzser, hogy csapatában akarja tudni. Egy pillanatnyi gondolkodás nélkül igent mondtam - tette hozzá.

Owen a Manchester United második nyári igazolása Antonio Valencia után. Az együttest elhagyta Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×