eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Pars Krisztián még óvatos

Pars Krisztián egyelőre óvatos és úgy látja: a pekingi olimpia kalapácsvető döntőjében előtte végzett két fehérorosz atléta doppingesetében bármilyen döntés születhet.

"Már csak elővigyázatosságból is azt mondom, hogy 50 százalék az esélye annak, hogy elveszik tőlük az érmeket, és 50, hogy nem" - mondta a szombathelyi dobóatléta, aki a kínai fővárosban második Vagyim Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon bűnössége esetén olimpiai ezüstérmes lehet.

"Hétfőn hallottam először a hírt, ám kicsit kétkedve fogadtam, aztán szerdán az orosz hírügynökség megerősítette az információkat" - tette hozzá.

Pars kiemelte: próbál nem foglalkozni az üggyel, de természetesen nem tudja függetleníteni magát az eseményektől. "Õszintén szólva nem igazán értem, hogy ez miért csak most derült ki. Pekingben azt hangoztatták, hogy a mintavétel után két nappal nyilvánosságra hozzák a pozitív esetet, ám az olimpia alatt erről semmit sem lehetett hallani" - fejtette ki.

A hírek szerint a két fehérorosz atléta szervezetében egyaránt magas volt a tesztoszteronszint az olimpiai döntő után, s éppen emiatt nyúlik a megszokottnál hosszabbra az eljárás. A magas tesztoszteronszintnek ugyanis két oka lehet: vagy a szervezet túltermelésének következtében vagy külső anyag bevitele után emelkedik az átlagos érték fölé. Éppen ezért az ilyen eseteknél egy külön, úgynevezett izotópos-vizsgálatra is szükség van, hogy megállapítsa az okot.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×