eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Görbiczék nehézkes sikere Japán ellen

A magyar női kézilabda-válogatott első csoportmeccsén 35-31-re nyert Japán ellen a franciaországi világbajnokságon. Görbicz Anitáék szinte végig vezettek, igaz, a második félidő közepén az ázsiaiak ki tudtak egyenlíteni.

Bátran kezdtek a japánok, rövid ideig vezettek, majd Szamoránsky duplájával és Görbicz triplájával gyorsan fordult a kocka. Később Tóth is belelendült, és szépen nőtt a különbség.

A 9. percben, 8-4-nél az ázsiai csapat holland kapitánya, Bert Bouwer időt kért. Ez arra mindenképpen jó volt, hogy az amúgy is gyors támadásaikat még jobban felpörgessék, és Komacu révén faragtak a hátrányból (15. perc: 11-9).

A torna előtt sérüléssel és betegséggel bajlódó Mehlmann-nak nem ment a játék, helyére a vb-újonc Szucsánszki érkezett. Közben Szamoránsky minden helyzetéből betalált. Az első húsz percben csak ő, valamint Tóth és Görbicz volt eredményes.

Hétgólos volt a legnagyobb különbség

A 17-10-et eredményező lendület Szűcs kiállításával megtört, majd Fudzsi duplázni tudott. A szünet előtti hajrá is a riválisé volt, így feljött 19-16-ra.

A második félidőre három poszton is cserélt Németh András szövetségi kapitány, Pálinger helyett Herr állt a kapuba, míg Ferling és Kirsner is pályára léphetett.

Tíz percig jól ment a játék

Remekül indult ez a játékrész, agresszívebben támadott a magyar csapat, és Kirsner két találatával ellépett 23-17-re. A japánoknál viszont Kindzso volt elemében, egymás után háromszor is beköszönt Herrnek.

A fürge japánok jól tartották magukat, nem lehetett elszakadni tőlük, és még szerencséjük is volt néhány lövéssel. Ekkor még nem forgott veszélyben a vezetés, de 25-22-nél Pálingernek kellett visszaállnia a kapuba. Ferling belelendült, többször is betalált.

Hullámvölgy és talpraállás

Ekkor jött Borbás kiállítása, és az emberhátrány alatt két ejtéssel 26-24-re felzárkózott a roppant lelkes ázsiai alakulat. Ezután Tomorit is kiküldték a francia bírók - jogosan -, az ellenfél pedig kiegyenlített (48. perc: 26-26). Gödörben volt a magyar válogatott, amely nyolc perc után talált be ismét: Szucsánszki élete első vb-gólját lőtte.

Lassan összeállt megint a csapat játéka, Pálinger egyre jobb arányban hárított, így megint elhúztak a magyarok (29-26). Az 54. percben, 30-26-nál még időt kért a japán kapitány, de csapata csak hét perc szünet után volt ismét eredményes (32-27).

A hajrában már nem változott a kép, a különbség alig csökkent. A magyarok hétfőn este az előzetesen esélytelennek tartott kongóiak ellen lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×