eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mátol négy napon át újra Moziünnep

Hatodik alkalommal várja országszerte 41 város 98 filmszínháza szeptember 17. és 20. között a Moziünnep látogatóit. Az idei évben is több külföldi és magyar film lesz látható premier előtt a mozikban, és a négy nap során kedvezményes áron, maximum 550 forintért lehet belépőt váltani.

A Moziünnep alkalmából premier előtt láthatóa többi közt Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Megtört ölelés Penélope Cruz főszereplésével, és a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, melyben Keanu Reeves, Winona Ryder, Juianne Moore és Monica Belucci játssza a fontosabb szerepeket.

Szintén a bemutató előtt vetítik a mozik az Admirális című I. világháborús romantikus orosz drámát, A csúf igazság című romantikus vígjátékot és a Családban marad című izlandi komédiát.

A külföldi filmek mellett most is több magyar alkotás látható a hivatalos bemutató előtt, így Pater Sparrow Stanislaw Lem-adaptációja, az 1, a Tréfa című Kosztolányi-feldolgozás, amelyért Gárdos Péter az idei Filmszemlén a Legjobb rendező díját vehette át, az elsőfilmes Mátyássy Áron Utolsó idők című drámája, amely elnyerte a Filmszemle fődíját, az Arany Orsót, valamint Dyga Zsombor Köntörfalak című filmje. A premier előtti vetítések mellett több olyan film is újra látható lesz a mozikban, amiket már levettek a műsorról, mint a Gettómilliomos, a Mamma Mia, a Made in Hungaria, a Start Trek vagy A felolvasó, és láthatók lesznek a nyár népszerű filmjei, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a G-Force - Rágcsávók, továbbá a Harry Potter és a Félvér Herceg.

A jegyszedők között ebben az évben is több hírességgel lehet találkozni, többek közt Szujó Zoltán, Cseh László, LL Junior, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster és Csonka András várja majd a filmbarátokat egy-egy előadás előtt, és több magyar film vetítése után rendeznek közönségtalálkozót, ahol a nézők feltehetik kérdéseiket az alkotóknak.

A hatodik éve nagy sikerrel megrendezett vetítéssorozat sikeréről Tamás Dorka, a rendezvény sajtóreferense az InfoRádiónak elmondta: a Moziünnepen az elmúlt években átlagosan fél millió jegy kelt el, ami a filmszínházak éves 10 milliós bevételének megközelítőleg 5 százaléka. A négy nap során a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×