eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre többen kíváncsiak a Klimt képekre

Bécsben leghamarabb jövő kedden kerülhetnek vissza a Belvedere Galériába a fenyegetés miatt biztonságba helyezett Klimt-képek. Gustav Klimt öt alkotását a Belügyminisztérium javaslatára vitték el a kiállítótermekből.

A tárca szóvivője közölte: a megsemmisítéssel fenyegetőző számítógépes üzenetet egy 50 éves alsó-ausztriai férfi küldte. Hozzátette: az elkövető kihallgatásán azt állította, hogy ittas volt, amikor elküldte az e-mailt.

A Belvedere Osztrák Galéria pénteken adott hírt arról, hogy Gustav Klimt öt festményét biztonsági okokból elvitték a kiállítótermekből, mert egy ismeretlen az örökösök amerikai ügyvédjének küldött számítógépes üzenetben a képek megsemmisítésével fenyegetőzött, így tiltakozva a festmények visszaadás ellen.

A festmények ügyében indított perben a hét elején úgy határozott egy osztrák döntőbíróság, hogy az öt képet át kell adni az örökösök képviselőjének.

Az Egyesült Államokban élő, 88 éves Maria Altmann közölte: nem hajlandó kölcsönadni Ausztriának a festményeket, de kész eladni azokat az osztrák államnak. A festményeket a nácik "sajátították ki" hatalomra jutásuk után.

A döntés óta megugrott a festmények után érdeklődők száma.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×