eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Gyűlekeznek az orosz katonák a balti államok határán

Megduplázza Oroszország a katonai jelenlétét a térségben az észt hírszerzés szerint.

Megduplázza Oroszország a balti államok, illetve a finn határon való katonai jelenlétét – írja a Portfolio a a Sky News cikkére hivatkozva.

Az észt hírszerzési jelentés szerint Oroszország „jelenleg nem készül katonai akcióra” a NATO ellen, viszont a következő 10 évben ez könnyen változhat.

Ennek fejében az orosz haderő jelenlegi védelmi képességének méretét duplázni fogja a balti államok és Finnország határán, nem kizárt, hogy egy új hadtestet is létrehoznak majd, melynek célja a terület védelme lesz.

A határon állomásozó katonák létszáma, illetve az ide csoportosított technikai eszközök mennyisége is jelentősen növekedni fog.

Az orosz haderő jelenléte a balti államok és Finnország határa mentén elhanyagolható, az orosz haderő figyelmét nagyrészt az ukrajnai háború köti le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×