eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Gyűlekeznek az orosz katonák a balti államok határán

Megduplázza Oroszország a katonai jelenlétét a térségben az észt hírszerzés szerint.

Megduplázza Oroszország a balti államok, illetve a finn határon való katonai jelenlétét – írja a Portfolio a a Sky News cikkére hivatkozva.

Az észt hírszerzési jelentés szerint Oroszország „jelenleg nem készül katonai akcióra” a NATO ellen, viszont a következő 10 évben ez könnyen változhat.

Ennek fejében az orosz haderő jelenlegi védelmi képességének méretét duplázni fogja a balti államok és Finnország határán, nem kizárt, hogy egy új hadtestet is létrehoznak majd, melynek célja a terület védelme lesz.

A határon állomásozó katonák létszáma, illetve az ide csoportosított technikai eszközök mennyisége is jelentősen növekedni fog.

Az orosz haderő jelenléte a balti államok és Finnország határa mentén elhanyagolható, az orosz haderő figyelmét nagyrészt az ukrajnai háború köti le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×