eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Összedőlt lakóházát nézi egy helyi lakos az Isikava prefektúrában lévő Togi városban 2024. január 2-án, egy nappal a Japán középső részét megrázó, 7,6-os erősségű földrengés után. Az első rengést több utórengés követte: összesen huszonegy, négyesnél nagyobb erősségű földmozgást észleltek. A szigetországban szökőárriadót adtak ki. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb 48 ember életét vesztette, 17-en súlyosan megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Újévi japán földrengés - Még most is találnak halottakat, de túlélőket is

323 embert eltűntnek nyilvánítottak.

A Japán-tenger partján fekvő Isikava prefektúrát és a környező területeket sújtó újévi földrengés japán áldozatainak száma hétfő reggelre 168-ra emelkedett, 323 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak - közölték a helyi hatóságok.

A szigetcsoport nyugati oldalán pusztító, 7,5-es erősségű földrengés után több nappal, szombaton a mentők egy kilencvenes éveiben járó nőt találtak meg élve házának romjai között a félsziget csúcsán fekvő Szudzu településen.

Az újévi földrengéshez hasonló katasztrófa esetén döntő fontosságú az első 72 óta, mivel három nap elteltével jelentősen csökken a romok közé szorult emberek túlélési esélye - jelentette az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA).

A kutatást végző mentőalakulatok munkáját a felhalmozódott törmelék, a megrongálódott utak, a földcsuszamlások és az utórengések is megnehezítették. A japán média jelentései szerint a havazás tovább súlyosbította a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×