eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Összedőlt lakóházát nézi egy helyi lakos az Isikava prefektúrában lévő Togi városban 2024. január 2-án, egy nappal a Japán középső részét megrázó, 7,6-os erősségű földrengés után. Az első rengést több utórengés követte: összesen huszonegy, négyesnél nagyobb erősségű földmozgást észleltek. A szigetországban szökőárriadót adtak ki. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb 48 ember életét vesztette, 17-en súlyosan megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Újévi japán földrengés - Még most is találnak halottakat, de túlélőket is

323 embert eltűntnek nyilvánítottak.

A Japán-tenger partján fekvő Isikava prefektúrát és a környező területeket sújtó újévi földrengés japán áldozatainak száma hétfő reggelre 168-ra emelkedett, 323 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak - közölték a helyi hatóságok.

A szigetcsoport nyugati oldalán pusztító, 7,5-es erősségű földrengés után több nappal, szombaton a mentők egy kilencvenes éveiben járó nőt találtak meg élve házának romjai között a félsziget csúcsán fekvő Szudzu településen.

Az újévi földrengéshez hasonló katasztrófa esetén döntő fontosságú az első 72 óta, mivel három nap elteltével jelentősen csökken a romok közé szorult emberek túlélési esélye - jelentette az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA).

A kutatást végző mentőalakulatok munkáját a felhalmozódott törmelék, a megrongálódott utak, a földcsuszamlások és az utórengések is megnehezítették. A japán média jelentései szerint a havazás tovább súlyosbította a helyzetet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×