eur:
392.98
usd:
362.32
bux:
65901.88
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Pexels.com

Súlyos baleset Manhattanben, rengeteg a sérült – videó

Két autóbusz, az egyik turistákkal teli, összeütközött csütörtök este az amerikai nagyváros, New York Manhattan kerületében. A balesetben több mint nyolcvan ember megsérült, közülük 18-an kórházba kerültek.

A baleset helyi idő szerint este hét óra körül történt a nagyváros egyik sugárútján, a First Avenue-n, a Gramercy Park közelében – közölte Kevin Murphy, New York tűzoltóparancsnok-helyettese.

A tűzoltóság által a Twitter közösségi oldalon nyilvánosságra hozott képek tanúsága szerint egy emeletes, nyitott tetejű turistabusz egy helyi tömegközlekedési járat hátuljának ütközött. Sajtóértesülések szerint a balesetet a turistabusz okozta, amely áthajtott egy piros lámpán.

„Úgy tűnt, hogy mindkét busz tele volt” – mondta Paul Hopper, a tűzoltóság sürgősségi orvosi szolgálatának helyettes vezetője. Tájékoztatása szerint tizennyolc embert szállítottak kórházba, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek. A két jármű további 63 utasát a helyszínen ellátták.

„A sérülések nagy része csak vágás, vérömleny, horzsolás, néhány fej- és nyaksérülés” – részletezte.

A tűzoltóparancsnok-helyettes közölte, hogy embereiknek köteleket és létrákat kellett használniuk, hogy lehozzák a turistákat az emeletes busz felső szintjéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×