eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: By Chris Bainbridge - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29187470
Nyitókép: By Chris Bainbridge - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29187470

Megragasztószalagoztak egy repülőt felszállás előtt

Már kétmillióan látták azt a videót, amelyen az látszik, hogy egy reptéri munkás egy repülőgép hajtóművét ragasztószalaggal "javítja".

A szóban forgó gép a Spirit nevű légitársaság flottájába tartozik. A videót készítő MyHoneySmacks nevű videós a felvételhez csak annyi kommentárt fűzött, hogy nem véletlenül nem repül ezzel a céggel.

A hvg.hu oldalán olvasható írásban idézik a pilótaként és biztonsági tanácsadóként is dolgozó John Nance-t, aki a The Sydney Morning Heraldnak még 2022-ben nyilatkozott arról, hogy egy repülőgépnél sosem egy hétköznapi háztartásban található ragasztószalagot használnak.

A szakember szerint az eszközt kifejezetten arra tervezték, hogy bármit meg lehessen vele csinálni egy adott helyzetben. Mondhatnánk azt is, hogy ez a szigetelőszalagok WD-40-e.

@myhoneysmacks Im only flying southwest now ? #spirit #spiritairlines #plane #planecrash #cockpit #airline #flight #fly #scary #omg #mindboggling ♬ original sound - My Honey Smacks ?? Youtuber

A szalagot speed tape-nek hívják. Ez egy rendkívül tartós, alumíniumalapú ragasztószalag, amit a repülőgépek nem kritikus alkatrészeinek ideiglenes javításához használnak.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×