eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatásán a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Eric Thomas

Három újabb filmes perelte be Alec Baldwint

Halyna Hutchins halála óta PTSD-vel küzdenek és szoronganak a kereset szerint.

Ross Addiego, Doran Curtin és Reese Price egyaránt az operatőr közelében volt, amikor Alec Baldwin kellékfegyverével halálos lövést adott le rá – írja a Sky News.

Jacob G. Vigil ügyvéd szerint egy westernfilmnek, amelyben sok fegyvert használnak, tapasztalt fegyvermesterre és olyan produceri gárdára van szüksége, amely a biztonságot mindene fölé helyezi – a Rustnak azonban egyik sem volt meg ezek közül.

"Ehelyett a producerek tapasztalatlan fegyvermestert és olyan vezetőket szerződtettek, akik

már korábban is megsértették a biztonsági előírásokat.

A stábtagok többszöri panaszát a veszélyes forgatási körülményekről - beleértve a lőfegyverek véletlen elsütését, a próbák hiányát és a fegyvermester nélküli napokat - figyelmen kívül hagyták, miközben a stábtagok és a stábtagok megfelelő képzés nélkül kezelhették a lőfegyvereket. Emiatt többen is ott hagyták a produkciót" – mondta el az ügyvéd.

A perben megnevezett alperesek – Baldwin, a Rust Movie Productions és az El Dorado Pictures – Vigil szerint megszegték a szabályokat és figyelmen kívül hagyták a biztonsági előírásokat annak érdekében, hogy a Rust gyors és olcsó gyártását helyezzék a szereplők és a személyzet biztonsága elé.

A vádak szerint Baldwin nem figyelt oda a fegyvertanítás során, nem győződött meg arról, hogy a fegyver nem volt éles tölténnyel megtöltve, és elsütötte a pisztolyt.

Baldwin tagadta, hogy meghúzta volna a ravaszt.

Az eset miatt több másik per is indult, Hutchins özvegye, szülei és testvére is bíróságra vitték az ügyet. A múlt héten Baldwin ártatlannak vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában.

A Santa Fe-i kerületi ügyészség nemrégiben ejtette a vádhoz fűzött lőfegyverrel kapcsolatos kiegészítést, amely szerint a bűncselekményért kötelezően öt év börtönbüntetés járt volna.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×