eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin
Havat takarít hóviharban a New York-i Times Square-en egy utcaseprő 2021. február 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/John Minchillo

Szükségállapot New Yorkban, kedden még rosszabb lesz a hóhelyzet – videók, fotók

Az Egyesült Államok északkeleti partvidékét erőteljes havazás érte el, a "Nagy Almában" gyakorlatilag megállt az élet. Keddre még nagyobb havazást ígérnek.

Hétfő délutánra egyes helyeken mintegy fél méternyi hó hullott New Yorkban, a BBC cikke szerint 1600 repülőjáratot töröltek, lassabban működtek vagy leálltak az oltópontok, bezárták az iskolákat és korlátozták New York tömegközlekedését is.

Bill de Blasio, New York polgármestere szerint "életveszélyes" volt a helyzet, és mindenkit felszólított arra, maradjon otthon, illetve keddig az oltásokat is felfüggesztette.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója szükségállapotot rendelt el New York Cityben és 44 másik megyében. Délebbre, Washingtonban is ritkán látható nagy havazást kaptak a nyakukba az ott lakók.

Alább a hírügynökségek és a lakosság felvételei.

Keddre további havazást jeleztek előre a meteorológusok, az iskolák és az oltópontok több helyen zárva lesznek a keleti partvidéken. A CNN összeállítása szerint volt, ahol már hétfőn is majdnem rekordot döntött a hómennyiség.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×