eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Egészségügyi dolgozó beolt egy idős embert a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával a Florida állambeli Delray Beach településen 2020. december 29-én.
Nyitókép: MTI/The Palm Beach Post/AP/Greg Lovett

Koronavírus-oltás: különutas megoldással próbálkozik az Egyesült Államok

Felgyorsítanák a vakcinációt, és ezért a britek után ők is eltérnének az eddig ismert oltási rendtől, ám nem ugyanazt a megoldást választják.

Az Egyesült Államok fontolgatja, hogy csak fél adagot adjon be az embereknek (18-55 év közöttieknek) a Moderna oltásából, hogy gyorsabb lehessen a vakcináció. Az amerikai oltási program (Operation Warp Speed) vezetője, Moncef Slaoui a CBS-nek elmondta: már tárgyalnak ennek lehetőségéről a gyógyszergyárral és az amerikai gyógyszerfelügyelettel – írta a Reuters. Slaoui hozzátette, így kétszer annyi embert olthatnának be és úgy vélik, az immunválasz így is ugyanaz lenne.

A Moderna a Pfizer-BioNTech után másodikként kapott engedélyt az Egyesült Államokban, ez a gyógyszergyár egy mRNS-vakcinát fejlesztett ki.

Slaoui megjegyezte még, hogy késő tavaszig nem lehet majd tudni, hogy a beoltott emberek a védettségüktől függetlenül terjeszthetik-e a vírust és megfertőzhetnek-e másokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×