eur:
388.97
usd:
360.78
bux:
68667.69
2024. május 7. kedd Gizella
Korai és postán küldött szavazatokat különítenek el az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választásokon a Wisconsin állambeli Kenoshában 2020. november 3-án.
Nyitókép: MTI/AP

Donald Trump vagy Joe Biden? – percről percre

Pennsylvaniában még mindig nagyon sok levélszavazat van hátra, de továbbra is a jelenlegi elnöké a voksok többsége. Joe Biden megnyerte Michigant, és Wisconsin államban pedig bejelentette a győzelmét. Georgiában és Észak-Karolinában is dönthetnek még a levélszavazatok a szoros állás miatt. Ha így maradnának az arányok, Joe Bidennek meglehet a 270 elektori támogatás és a győzelem.

2020.11.04. 23:52

Az EBESZ-től kapott bírálatot Donald Trump

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői élesen bírálták szerdán Donald Trump amerikai elnök "alaptalan" kijelentéseit az elnökválasztáson tapasztalt állítólagos csalásokkal kapcsolatban.

"A rendszerszintű hiányosságokról szóló alaptalan állítások gyengítik a demokratikus intézményrendszerbe vetett közbizalmat, különösen amennyiben azok az elnök szájából hangzanak el" - közölte Michael Georg Link, az EBESZ választási megfigyelő missziójának vezetője.

Trump - szakértők szerint minden bizonyíték nélkül - többször is hangoztatta, hogy az amerikai választási rendszer sérülékeny a csalásokkal szemben, s szerdán is csalást emlegetett.

Az EBESZ csaknem negyven országból több mint száz választási megfigyelőt küldött az Egyesült Államokba.
A nemzetközi szervezet közlése szerint az elnökválasztást a koronavírus-világjárvány jelentette nehézségek ellenére megfelelően bonyolították le.

Donald Trump szerdán már bejelentette a győzelmét, miközben még tart a szavazatszámlálás, illetve később, amikor elkezdtek érkezni a levélszavazatos eredmények és apadni kezdett az előnye, azzal vádolta meg a Demokrata Pártot, hogy "jelentős csalásokat" követett el.

Előzetes jelentésében az EBESZ kiemelte, hogy az ilyen kijelentések "sokak szerint fokozzák a választást követő politikai erőszak kockázatát".

2020.11.04. 23:43

Joe Biden szerint elegendő államban volt sikeres a végső győzelemhez

Azt mondta, győzelme esetén megpróbálja egyesíteni a nemzetet, ugyanis szerinte fontos lenne véget vetni annak, hogy a politikai ellenfeleket "ellenségként" kezelik.

2020.11.04. 23:32

Elkelt Michigan - hajszálnyira a győzelemtől Joe Biden

A demokrata elnökjelöltnek a BBC összesítése szerint 243 elektori szavazata van, míg Donald Trumpnak 214.

Még "kiadó" elektori helyek a BBC szerint:

Pennsylvania - 20 (Trump vezet)
Georgia - 16 (Trump vezet)
North Carolina - 15 (Trump vezet)
Arizona - 11 (Biden vezet régóta)
Wisconsin - 10 (Biden vezet - itt már bejelentették a győzelmét, de a BBC még nem számolja fixként)
Nevada - 6 (Biden vezet)
Alaska - 3 (Trump vezet, szinte biztosan nyerni fog)

Ha Joe Biden megnyeri Nevadát, ahogy a stábja jósolta és például a Fox News is írja, valamint viszi Wisconsint – amit a stábja már bejelentett –, továbbá Arizonában is így marad az eredmény, akkor

épp 270 elektori szavazata lesz és megnyeri a választást.

2020.11.04. 21:13

A Trump-stáb a két államban is újraszámlálást fog kérni

Az elnök továbbra is aktívan twittel, és a munkatársai is mozgásba lendültek. Stábja szerint Biden megnyeri Nevadát és Wisconsint. Ha így lesz és megtartja Michigant, az elég lesz a 270 elektori szavazathoz és a győzelemhez, ugyanis Arizonában is a demokrata jelölt áll nyerésre.

2020.11.04. 19:36

Joe Biden behúzta Maine-t és 3 elektori helyet

Ezzel a jelenlegi elnök kihívója kicsivel még esélyesebb lett a győzelemre, ugyanis az elektori székek elosztása jelenleg:

Donald Trump 213 – Joe Biden 227

A BBC interaktív térképe szerint a szavazatok 77 százalékos feldolgozottságánál eldőlt az eredmény, a magyar idő szerint fél nyolckor 54,1%-kal álló demokrata oldal nyer (Trump a szavazatok 42,7%-át szerezte meg eddig). Donald Trumpé lett a Maine-i négy elektori helyből egy.

Maine-ben sokáig alacsony volt a feldolgozottság, az utóbbi órákban pörgött fel a számlálás. Hasonlóan alacsony a feldolgozottság Alaszkában (56%), ahol meggyőző előnnyel a republikánus elnök vezet (Trump 62,9%, Biden: 33,0%).

Forrás: BBC, 19:30 (az interaktív változatért kattintson a térképre vagy IDE)
Forrás: BBC, 19:30 (az interaktív változatért kattintson a térképre vagy IDE)

2020.11.04. 18:23

Donald Trump: furcsaság az adatoknál

Donald Trump ismét Twitteren üzent, azt írva, hogy Mindenhol újabb Biden-szavazatokat találnak - Pennsylvaniában, Wisconsinban és Michiganben, ami rossz az országnak.

"Nagyon keményen dolgoznak azon, hogy eltüntessék az 500 ezer szavazatos előnyünket Pennsylvaniában - ASAP. Hasonlóan Michiganben és máshol!" - írja.

2020.11.04. 17:49

Két kulcsfontosságú államban előretört Joe Biden, Pennsylvaniából nem lesz szerdán eredmény

Egyelőre nem tudni, ki nyerte meg a 2020-as amerikai elnökválasztást, a levélszavazatok sok változást hoztak és hozhatnak még ezután is. Joe Biden csapata győzelemre számít, Donald Trump az előnyének "mágikus elolvadását" kifogásolja és csalásra utal. Ha most lenne vége a választásnak, demokrata győzelem születne.

2020.11.04. 17:13

Eldőlni látszik a szenátus sorsa - ez a felállás Joe Bidennek okozna több bosszúságot

Nemcsak elnököt, hanem képviselőházi és szenátusi tagokat is választottak kedden az Egyesült Államokban. Úgy tűnik, a törvényhozás továbbra is megosztott marad: a képviselőház a demokratáké, a szenátus a republikánusoké lesz.

2020.11.04. 16:14

Szakértő: szerda estére vagy péntekre derülhet ki a győztes személye

Joe Bidennek kedveznek az amerikai elnökválasztás várható fejleményei – mondta az InfoRádióban a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, de néhány kulcsfontosságú államban még kérdéses az eredmény. Rajnai Gergely szerint Donald Trump elnök hiába jelentette be, hogy a Legfelsőbb Bírósághoz fordul a szavazatszámlálás miatt, kevés az esély, hogy az ügy valóban a testület elé kerüljön.

2020.11.04. 15:41

Wisconsin után Michiganben is fordítani tudott Joe Biden

Ha így maradnának az arányok, Joe Bidennek meglehetne a 270 elektori támogatás és a győzelem.

Michiganben egyébként rekordot döntött a részvételi arány: több mint ötmillióan szavaztak, 3,3 millióan levélben és több mint kétmillióan személyesen az urnáknál.

Forrás: BBC, 15:40 (az interaktív változatért kattintson a térképre vagy IDE)
Forrás: BBC, 15:40 (az interaktív változatért kattintson a térképre vagy IDE)

2020.11.04. 15:00

Arizonában eldőlt a verseny, óriási izgalom több államban

Pennsylvaniában még mindig nagyon sok levélszavazat van hátra, de továbbra is a jelenlegi elnöké a voksok többsége.

Wisconsinban Joe Biden átvette a vezetést, csekély a különbség, és szintén hajszálnyi eltérés van Michiganben is, de itt jelenleg Donald Trump vezet.

Georgiában és Észak-Karolinában a szoros állás miatt a levélszavazatok még változtathatnak az eredményen.

2020.11.04. 14:06

A szenátusi többség valószínűleg eldőlt

A republikánusok várhatóan meg tudják tartani többségüket a szenátusban az amerikai sajtó szerdai előrejelzése szerint, több ingadozó államban nem jártak sikerrel a demokrata párti kihívók az előző nap tartott választásokon.

2020.11.04. 13:52

Gulyás Gergely szerint Joe Biden nyeri a választást

Gulyás Gergely azt mondta a szerdai kormányinfón, hogy 40 százalékot vagy inkább 30-at ad arra, hogy Donald Trumpot újraválasztják. "Eddig is pesszimista voltam, most is látom, hogy mi az állás. Persze vannak optimisták is. Joe Bident Soros György támogatta több mint 50 millió dollárral, azt hiszem – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette, a kormány többi tagja optimistább, mint ő Trump esélyeit illetően.

2020.11.04. 12:36

Mi az elnökválasztás teljes menete?

2020.11.04. 11:52

Már gratulált is Donald Trump győzelméhez egy miniszterelnök a szomszédunkból

A szlovén kormányfő szerint "elég egyértelmű", hogy az amerikaiak Donald Trumpot választották meg újabb négyéves ciklusra az Egyesült Államok elnökének - ezt Janez Jansa Twitter-oldalán írta szerdán.

2020.11.04. 11:46

Üzenet és aggodalom Németországból

Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter szerint "legitimációs válságba" sodorhatja az Egyesült Államokat, hogy Donald Trump bejelentette, győzött az amerikai elnökválasztáson. A ZDF-nek adott interjújában úgy vélekedett, ezzel "robbanáshoz közeli helyzet" állt elő, amire szakértők korábban figyelmeztettek is, amikor Trump elnök kilátásba helyezte a választási eredmények megtámadását.

2020.11.04. 11:35

Wisconsin Bidené lehet

A szavazatok 95 százalékának megszámolása után 8 ezer szavazattal vezet a demokrata kihívó, Joe Biden: 49,4-49,1 százalék. Ez az állam tíz elektort ad. De 150 ezer voksot még nem számoltak meg. Korábban úgy tűnt, a jelenlegi elnök viheti az államot.

2020.11.04. 11:18

Elemző: Joe Biden jobban áll, mint Hillary Clinton négy éve

Az amerikai elnökválasztás demokrata és republikánus jelöltje is úgy értékelte, hogy jól áll a Fehér Házért futott versenyben – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

2020.11.04. 11:12

Élő térkép

Az élénkebb színekkel jelölt államokban már végeredmény van, a halványaknál a levélszavazatokra várnak, illetve számolnak még. Vörös színnel Trump államai, kékkel Bidenéi.

2020.11.04. 11:07

224-213

A BBC szerint továbbra is - 50-ből 41 állam előzetes adatai alapján - nagyon minimálisan vezet Joe Biden az elektorokat tekintve Donald Trump előtt. Az állás 224-213. A győzelemhez 270 elektorra van szükség, a levélszavazatok összesítésére ekár több napot is várhatnak.

2020.11.04. 10:45

Biden csapata háborog Trump győzelmi jelentésén

Jen O'Malley Dillon, Joe Biden kampánymenedzsere felháborítónak, példátlannak és helytelennek tartja, hogy Trump elnök bejelentette újraválasztását. Szerinte ebben a kérdésben a választók hangja számít, senki másé - idézi őt a BBC. A kampánycsapatnak törvényességi aggálya is van a bejelentéssel kapcsolatban, addig ugyanis nem lehet ilyet bejelenteni, amíg nem számolták meg az összes szavazatot. A csapat reagált Donalt Trump azon jelzésére is, mely szerint az elnök megtámadhatja a választási eredményt a bíróságon: "Joe Biden és Kamala Harris ki fog állni minden amerikai jogáért, hogy szavazataikat tisztességesen megszámolják, függetlenül attól, hogy az kinek jut."

2020.11.04. 10:32

Elvitte Arizonát Biden

Joe Biden, a Demokrata Párt jelöltje nyerhette meg Arizona szövetségi állam tizenegy elektori szavazatát a keddi elnökválasztáson a Fox News amerikai hírtelevízió és az AP amerikai hírügynökség előrejelzése szerint. Biden az eddigi eredmények szerint 51 százalékot szerzett Arizonában. Az idei elnökválasztáson ez az első állam, ahol a korábbi republikánus többség demokrata párti győzelemre fordulhat át. Joe Biden megszerzett legalább három elektori szavazatot a négyből Maine szövetségi államban. Nebraska államban pedig Donald Trump elnöké lett négy az öt elektorból. Maine és Nebraska az a két amerikai szövetségi állam, ahol megosztják az elektori szavazatokat. Donald Trump nyert Iowa államban is, ahol a választás előtti napokban Biden is intenzíven kampányolt. (MTI)

2020.11.04. 10:30

Ami közös a két jelöltben: a győzelmi jelentés

A BBC reggeli összefoglalása szerint mindkét amerikai elnökjelölt győztesként igyekszik magát feltüntetni az elnökválasztási folyamat befejeződése után, ám az 50-ből 40 államból származó előzetes szavazatjelentés szerint 220-213-ra vezet az elektorok számát tekintve Joe Biden (demokrata) a republikánus Donald Trump elnökkel szemben. Semmi nem dőlt még el, aki előbb eléri a 270 elektort, az lesz az elnök. Nem lesz gyors eredmény.

2020.11.04. 10:02

Vége - már sehol sem voksolnak

Az Egyesült Államok összes szövetségi államában véget ért a voksolás, és bezártak helyi idő szerint szerda hajnalra a szavazóhelyiségek, a végeredményre még órákat, de előfordulhat, hogy akár napokat is várni kell. Mivel az ország területe több időzónán átnyúlik, a szavazóhelyiségek többórás eltéréssel zártak be. Utoljára Alaszkában ért véget a szavazás. A koronavírus-járvány miatt az előző választásokhoz képest most sokkal többen szavaztak korábban személyesen vagy levélben, ez utóbbiak összesítése lassíthatja a végeredmény közzétételét. Közvélemény-kutatások szerint jelentősen több demokrata párti szimpatizáns szavazott levélben. Több államban várhatóan napokig tart még, mire az összes leadott voksot hivatalosan összesítik. Az eddig összesített eredmények szerint szoros a küzdelem Donald Trump hivatalban lévő elnök és Joe Biden, a Demokrata Párt jelöltje között, az azonban egyértelmű, hogy elmaradt Trump kihívójának elsöprő győzelme. Trump személy szerint máris győzelmet hirdetett, de Biden is úgy értékelt, hogy nyerésre áll, és arra biztatta támogatóit, hogy őrizzék meg hitüket a győzelemben. (MTI)

2020.11.04. 09:40

Donald Trump: "Ami engem illet, már nyertünk", de megyünk a Legfelsőbb Bírósághoz

A Fehér Házból intézett beszédet híveihez és a nemzethez az újraválasztásáért kampányoló republikánus elnök, miután Joe Biden korábban türelemre és kitartásra biztatta híveit, leszögezve: van esélyük a győzelemre.

2020.11.04. 09:30

Amerikai elnökválasztás: 238–213 vs. 220–210 – jelentősen eltérnek a mérések

Meglepő módon a republikánusokhoz közeli Fox prognózisa szerint sokkal jobban vezet a demokrata Biden, mint a CNN-nél, de a 270-től még mindkét aspiráns távol van.

2020.11.04. 08:39

Joe Biden - még nincs vége (videó)

Számos csatatér államban Donald Trump vezet, és egyre inkább az ő javára billen a mérleg, de Joe Biden reménykedik: bízik abban, hogy több államban a később beérkező nagy mennyiségű levélszavazat az ő javára fordíthatja a versenyt.

2020.11.04. 07:38

Donald Trump csalást sejtet

A regnáló republikánus elnök szerda éjjel a Twitteren közölte: bejelentésre készül, és hozzátette: "nagy győzelem!" Ezután pedig egy másik bejegyzésben ismét arról írt, hogy szerinte el akarják csalni a választásokat, a bejegyzésből kiderül, bár le nem írta, hogy politikai ellenfeleire célzott. Azt írta, hogy "Nagyot megyünk, de megpróbálják elcsalni a választásokat. Nem fogjuk megengedni nekik. Szavazatokat nem lehet az urnák lezárása után leadni". Bejegyzését a Twitter megjelölte és kitakarta a kötelező figyelmeztetéssel, amely szerint "Az ebben a Tweetben megosztott tartalom vitatott, és előfordulhat, hogy félrevezető a választásokon vagy egyéb polgári tevékenységekben való részvétellel kapcsolatban." A rákattintás után meg lehet nézni a bejegyzést.

2020.11.04. 06:38

Egy lépéssel közlebb a győzelemhez Donald Trump

A magyar idő szerint szerda hajnali hat és hét közötti előrejelzések és a részeredmények szerint a jelenlegi amerikai elnök nyerte a választást a kulcsfontosságú államok közé tartozó Floridában és számos más csatatér államban, amelyek közül egyedül Arizonában jelzik Joe Biden győzelmét. A szavazatok feldolgozásának elhúzódása miatt viszont továbbra sem lehet eredményt hirdetni. Nagy a harc a szenátus sorsáért, a képviselőházé eldőlni látszik. Körkép.

2020.11.04. 04:38

Új csatatér: New-Hampshire

Itt minden bizonnyal Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje arat győzelmet - állapította meg helyi idő szerint kedden, saját számításaira hivatkozva a CBS és az NBC hírcsatorna. New Hampshire-ben 4 elektori szavazat sorsa dől el. Ahhoz, hogy az egyik elnökjelölt megnyerje a választást, 270 elektori szavazatra van szüksége. A CNN hírtelevízió jelenlegi becslése szerint Biden eddig 98 ilyen voksot szerzett meg, míg republikánus ellenfele, Donald Trump jelenlegi elnök 95 elektor szavazatára számíthat már biztosan.

2020.11.04. 03:37

Trump-Biden 7-3

A jelenlegi elnök az előrejelzések, illetve a részeredmények szerint Louisiana, Arkansas, Missouri, Nebraska, Dél-Dakota, Észak-Dakota és Wyoming államokban aratott győzelmet. Joe Biden a keleti parti New York államban, illetve a délnyugati Új-Mexikóban és Coloradóban szerezte meg a szavazatok többségét.

2020.11.04. 02:37

Kelet vs. Nyugat

A legfrissebb információk szerint Joe Biden demokrata párti elnökjelölt a keleti parti hat államában és egy középnyugati tagállamban aratott győzelmet, míg a jelenlegi republikánus elnök, Donald Trump öt déli és egy középnyugati tagállamban győzött azok közül, ahol már befejeződött a voksolás. Biden Massachusettsben, Rhode Islanden, Connecticutban, New Jerseyben, Delaware-ben és Marylandben, valamint a középnyugati Illinois-ban aratott győzelmet. Donald Trump "vitte el" Alabama, Indiana, Mississippi, Tennessee, Dél-Karolina és Oklahoma államokat.

2020.11.04. 01:37

Kentucky, Vermont

Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő republikánus amerikai elnök Kentucky államban nyert, riválisa, a demokrata párti jelölt, Joe Biden Vermontban aratott győzelmet a helyi idő szerint kedd este közzétett első eredmények szerint. Donald Trump több mint 58 százalékos támogatottsággal győzött a középnyugati Kentuckyban, míg Joe Biden az északkeleti Vermontban a szavazók csaknem 72 százalékának bizalmát szerezte meg. A nem végleges eredmények szerint Virginiában is a demokrata párti elnökjelölt nyert, Indianában és Nyugat-Virginiában pedig Trump győzelmét vetítik előre.

2020.11.04. 01:36

A Covid-téma dönthet

A gazdaság és a koronavírus-járvány kezelése számít a legfontosabb kérdésnek az amerikai választók mintegy felénél - ismertette a CNN hírtelevízió kedden az amerikai elnökválasztáson a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló első felméréseket. Az Edison Research exit poll-adatai szerint tízből két szavazó azt mondta, hogy a járvány kezelése volt a leginkább meghatározó kérdés abban, hogy kit tart alkalmasabbnak az Egyesült Államok vezetésére. A megkérdezettek nagyjából 40 százaléka úgy vélekedett, hogy az ország "nagyon rosszul" teljesít a vírus feltartóztatását illetően. A szavazók körülbelül fele azon az állásponton van, hogy akkor is határozottan fel kell lépni a járvány ellen, ha az elfogadott intézkedések ártanak a gazdaságnak. Tízből három ember a gazdasági helyzetet, minden ötödik válaszadó pedig a faji egyenlőtlenségeket nevezte meg a legfontosabb ügyként, míg mások a bűnözést, a biztonságot vagy az egészségügyet. (MTI)

2020.11.04. 00:36

Twitter-lépés

Szabályszegésre hivatkozva több, a közelmúltban létrehozott, jobboldali hírterjesztő fiókot függesztett fel a Twitter az amerikai elnökválasztással kapcsolatban - közölte a cég kedden. A Twitter azt tudatta, hogy a különböző fiókok az oldal szabályait megsértve koordinálták tevékenységüket, azonos üzeneteket osztottak meg, holott látszólag nem volt közük egymáshoz. Az egyik ilyen oldalnak, az SVNewsAlertsnek a múlt héten már 69 ezer követője volt. A fiókon gyakorta jelentek meg a választással összefüggő zavargásokkal kapcsolatos üzenetek, és a választás biztonságával és megbízhatóságával kapcsolatban vetett fel sűrűn kérdéseket. Rendszeresen jelentek meg bejegyzések arról is, hogy a demokrata pártiak csalásra készülnek, emellett követői figyelmébe ajánlotta Donald Trump republikánus párti elnök beszédeit és nagygyűléseit is. Az SVNewsAlerts a Facebookon is aktív, 20 ezer követővel, de a másik internetes óriásvállalat egyelőre nem kommentálta a Twitter döntését. Az amerikai szenátus egyik múlt heti bizottsági meghallgatásán a republikánus törvényhozók élesen bírálták mások mellett a Twitter és a Facebook vezetőit a platformokon alkalmazott "cenzúra" miatt. (MTI)

2020.11.04. 00:05

"Nagyszerű éjszakáról" beszélt Trump, "meglesz a 270" - vélekedett Biden

A regnáló amerikai elnök szerint Pennsylvania lehet a mérleg nyelve, kihívója folyamatosan számolgat.

2020.11.04. 00:04

A posta gyorsasága is befolyásolhatja a végeredményt

Egy washingtoni szövetségi bíró az állami postaszolgálat (USPS) több hivatala munkájának felgyorsítását rendelte el kedden annak érdekében, hogy az elnök-, képviselőházi és részleges szenátusi választásokra levélben beküldött szavazatokat ne késlekedve szállítsák ki a választási irodákba. Emmet Sullivan bíró - aki már korábban is több, a postán feladott levélszavazatok késlekedése miatt perrel foglalkozott - elrendelte, hogy az Egyesült Államok több térségében és városában a postának meghatározott időn belül továbbítania kell a levélszavazatokat. A rendelkezés érinti Pennsylvaniát, Michigant, Georgiát, Texast, Floridát és Arizonát, vagyis azokat az államokat, ahol szoros eredmények várhatók Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden között a keddi elnökválasztáson. Pennsylvaniát és Texast kivéve valamennyi érintett tagállamban azt írják elő a választási törvények, hogy a levélszavazatoknak a választás napján az urnazárásokig be kell érkezniük a választási bizottságokig, a későn érkező voksokat ugyanis nem veszik figyelembe. Pennsylvaniában a helyi legfelsőbb bíróság lehetővé tette, hogy a késve érkezett levélszavazatokat a választás napja után még három napig figyelembe vehessék. A republikánusok perkeresete nyomán a szövetségi legfelsőbb bíróság helyben hagyta ugyan a pennsylvaniai bírák döntését, de nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy a választás napja után befogadja a Republikánus Párt esetleges perkeresetét és érvénytelenítse a vitatott levélszavazatokat. Texasban csakis azokat a levélszavazatokat tekintik érvényesnek, amelyek egy nappal a választás napja után érkeztek be, és a postai bélyegző nem későbbi, mint november 3-a, a választás napja. Az utasításában Emmet bíró nemcsak államokat, hanem konkrét városokat is megjelölt. Köztük szerepel a pennsylvaniai Philadelphia, a michigani Detroit, a georgiai Atlanta és a texasi Houston is. (MTI)

2020.11.04. 00:03

A brit fogadóirodáknál Trump győz

Egy brit fogadóirodában - mint az Index a The Sun hasábjain felfedezte - Donald Trumpra fogadnak 95 százalékban, egy korábbi bankár ráadásul a hajrában 5 millió dollárt tett a Karib-szigeteken a jelenlegi elnök újrázására.

2020.11.04. 00:01

Eddig történt

Joe Biden: még egyáltalán nincs vége - videó
Nagyszerű éjszaka Trump szerint, számolgatás Bidenéknél - részletek
Feledy Botond: az első győzelmi jelentés még nem ér semmit - részletek
Érdekességek az elnökválasztások történetéből
Az amerikai elnökválasztás korábbi információi - percről percre

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×