eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A választási eredmények alakulását nézik óriáskijelzőn az emberek a New York-i Times Square-en az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások éjszakáján 2020. november 3-án. A voksoláson a hivatalban lévő republikánus elnök, a 74 éves Donald Trump és demokrata párti kihívója, a 77 éves Joe Biden között döntenek a választók.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Elemző: Joe Biden jobban áll, mint Hillary Clinton négy éve

Az amerikai elnökválasztás demokrata és republikánus jelöltje is úgy értékelte, hogy jól áll a Fehér Házért futott versenyben – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Joe Biden demokrata jelölt rövid beszédében nagyon optimistán nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban. Úgy vélekedett, hogy a nagyon szoros versenyben nyerésre áll, de a biztos végeredményre még sokat kell várni a levélszavazatok miatt, ezért a következő néhány órában nem várható, hogy bebiztosítsa győzelmét.

Donald Trump republikánus elnök valamivel hosszabb, ugyanakkor tömör beszédében államonként elemezte az eredményeket, az egész választás integritását kétségbe vonva. Ugyanis szinte mindenhol jelezte „tulajdonképpeni győzelmét”, ahol még kérdéses a kimenetel – és bőven van még esélye Joe Bidennek – jelezve, hogy „valamiért még számolgatnak mindenféle rejtélyes szavazatokat” – ismertette az InfoRádiónak Rajnai Gergely.

Nominálisan az állampolgárok támogatottságát illetően – a feldolgozott szavazatok alapján –

körülbelül 1 százalékponttal Biden van előrébb.

Ezzel pedig a demokrata jelölt, összehasonlítva a 2016-os eredményekkel, egyelőre jobban áll, mint Hillary Clinton állt, aki 3 százalékkal kapott több szavazatok egykor, mint Donald Trump. Tehát feltehetően Biden akár 5 százalékkal is több szavazatot kaphat, ettől függetlenül azonban még elveszítheti a választást – fűzte hozzá a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×