eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hercegi díj a környezeti problémák megoldásáért

Vilmos cambridge-i herceg több millió font értékű díjat alapított, hogy a legjelentősebb környezeti problémák megoldását célzó válaszokra bátorítson.

Az Earthshot Díj alapítói szerint "a legtekintélyesebb környezetvédelmi díj a történelemben", és azzal a céllal jött létre, hogy legalább 50 megoldást találjanak a világ legnagyobb környezeti kihívásaira. A következő egy évtizedben évente öt győztes kaphatja meg.

"A Föld döntő ponthoz érkezett és határozott választások előtt áll: vagy folytatjuk azt, ahogyan élünk és helyrehozhatatlanul károsítjuk bolygónkat, vagy emlékezünk az ember páratlan erejére, arra a képességünkre, hogy vezessünk, újítsunk és megoldjunk problémákat" - írta közleményében a 37 éves herceg.

"Emlékezzünk az általunk felépített lenyűgöző civilizációkra, az általunk létrehozott életmentő technológiákra, arra, hogy először küldtünk embert a Holdra. Az emberek nagy dolgokra képesek. A következő 10 évben a legnagyobb megpróbáltatásokkal nézünk szembe - a Föld helyreállításának az évtizede lesz" - tette hozzá.

A brit királyi család évek óta környezetvédelmi problémák megoldásának a szószólója, Vilmos herceg édesapja, Károly walesi herceg, trónörökös évtizedek óta kampányol a klímaváltozás elleni harcban, a fajmegőrzésre irányuló erőfeszítésekért.

A díj létrehozása előtt több mint 60 szervezettel és szakértővel tanácskoztak. A projektet hivatalosan 2020-ban indítják el.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×