eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

És akkor Marx átkíséri a zebrán

Sajátos módját találta németországi Trier városa, hogy megemlékezzen híres szülöttje születésének 200. évfordulójáról.

A közlekedési lámpákon jelentek meg Marx-figurák: a piros száttárt karral állja útját a gyalogosnak, a zöld viszont lendületes léptekkel kíséri a zebrán átkelőt. A filozófusra jellegzetes szakálla utal a rajzfilszerű alakon. A figurát lézerrel gravírozták a ledes lámpákba.

Wolfram Leibe, Trier polgármestere mutatja a Marx-figurás lámpát

Az első ilyeneket a héten helyezték üzembe, és még Húsvét előtt újabb kerül utcára Marx szülőháza közlében - írja a német Local.de.

A 200. évfordulóra egyébként kiállítással, konferenciával is emlékeznek.

Ugyanakkor a közlekedési lámpás kezdeményezés nem teljesen egyedi ötlet:2016-ban Bonn elékezett ily módonBeethovenre. Új-Zélandon pedig a suffragette Kate Sheppard segíti a gyalogosokat a parlament környéki utcákon - emlékeztet az atlasobscura portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×