eur:
392.63
usd:
362.71
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Trebes, 2018. március 23.Rendőrök a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre található Trebes településen elkövetett túszejtés helyszínének közelében 2018. március 23-án. Legkevesebb két ember életét vesztette, amikor a délelőtt folyamán egy fegyveres túszokat ejtett egy szupermarketben. Az üzlet körül a rendőrségi akció továbbra is folyamatban van, de a környéket teljesen lezárta a rendőrség. (MTI/EPA/Amenvals Nathalie)
Nyitókép: Amenvals Nathalie

Vége a francia túszdrámának

Megölték a franciaországi túszejtőt a rendőrök. Az Iszlám Állam nevében támadó férfi előzőleg legkevesebb két emberrel végzett.

A rendőrök egy rajtaütés során lelőtték azt a francia-marokkói férfit, aki túszokat ejtett egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen.

A támadó meghalt -erősítette meg a francia belügyi tárca.

Hivatalos közlések szerint a túszejtő két emberrel végzett, más jelentések három halottról szólnak. Több tucatnyian sérültek meg.

A túszejtő jelentések szerint marokkói és az Iszlám Államhoz köthető. A hírszerző szolgálatok előtt ismert volt radikális nézetei miatt, de nem zárták ki azt sem, hogy köztörvényes bűncselekményeket is elkövetett korábban. A férfi állítólag Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i párizsi merényleteket elkövető kommandó egyetlen életben maradt tagjának szabadon engedését követelte.

Péntek reggel a közeli Carcassonne városban meglőttek egy rendőrt, de egyelőre nem tudni, hogy a két esetnek köze van-e egymáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 07:50
×
×
×
×