eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Kiterjesztenék a laptoptilalmat Európára is a repülőkön

Kiterjesztenék a laptoptilalmat Európára is a repülőkön

Kiterjesztetné az Egyesült Államok a laptoptilalmat a repülőgépek utasterében Európára is - idézte a Reuters cikkét a HVG.hu.

A biztonsági intézkedés eddig csak az egyes muszlim többségű országokból, illetve Törökországból Amerikába tartó járatokat érintette, de a washingtoni kormány kiterjesztené - számolt be a HVG.hu.

A márciusban bevezetett biztonsági intézkedés eddig csak egyes afrikai és ázsiai muszlim többségű országokat, illetve Törökországot érintette. A laptopokat azért nem lehet többé fölvinni a gépekre, mert azokban viszonylag könnyű robbanószerkezetet elrejteni. 

A Reuters most hivatalos, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva írja, hogy egyes európai országokból érkező gépeknél is tiltanák a számítógépek használatát a fedélzeten. Az új szabályt hamarosan bejelenthetik Washingtonban. A kiterjesztett intézkedés érintené a United Airlines, a Delta Air Lines, valamint az American Airlines Group légitársaságokat. Egyelőre nem tudni, hogy mely országokra vezetnék be a korlátozást, de egy tisztségviselő Nagy-Britanniát említette.

A döntéshozók még vizsgálják azt a kérdést, hogyan lehet biztosítani, hogy a lítium akkumulátorok ne robbanjanak fel a poggyásztérben.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×