eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin

Meghekkelték a Deutsche Telekomot?

Súlyos fennakadás keletkezett a Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató vezetékes hálózatában, a társaság hétfői közleménye szerint meglehet, hogy egy nagyszabású informatikai támadás miatt.

A fennakadás a szolgáltató nagyjából 900 ezer ügyfelénél jelentkezett, többnyire még vasárnap délután, a vezetékes telefon- és a vezetékes internetszolgáltatást, valamint a vezetékes internet csatlakozással elérhető televíziós műsorszolgáltatást érintette.

A fennakadás változatos hatásokat eredményezett: az ügyfelek egy része internetezni nem tudott, másoknál telefonálni nem lehetett, volt, ahol semmi sem működött, máshol időnként leállt, majd megint üzemelt az összes vezetékes szolgáltatás, míg más ügyfelek a szolgáltatás minőségének erőteljes hullámzását tapasztalták. Nem mutatott egységes képet a problémák előfordulásának földrajzi eloszlása sem.

Mindennek alapján nem zárható ki, hogy "kívülről befolyásolták" bizonyos típusú routerek működését, aminek hatására a készülék nem tudott bejelentkezni a hálózatra - áll a Deutsche Telekom közleményében, amely szerint a router újraindításával érdemes megpróbálni orvosolni a gondot.

A társaság szakemberei egész éjjel dolgoztak, de nem sikerült megállapítani a fennakadás okát. A közlemény szerint egyelőre még azt sem tudják, hogy pontosan mely routertípusoknál fordul elő a meghibásodás. Az érintett ügyfelek száma hétfő délutánra nagymértékben csökkent.

A belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a szövetségi kormánynak nincs értesülése arról, hogy állami intézményeket is érintett volna a szolgáltatás-kimaradás.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×