Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Trump New Jersey kormányzójára bízná az elnöki csapatot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A republikánusok esélyes elnökjelöltje, Donald Trump hétfőn jelentette be döntését, miszerint Chris Christie, New Jersey állam kormányzója lesz annak az elnöki csapatnak a vezetője, amely Trump esetleges győzelme után irányítja az átmeneti időszak teendőit.

Chris Christie maga is a republikánusok elnökjelölt-aspiránsa volt, de februárban kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, s azóta a New York-i üzletembert támogatja, akivel egyébként a magánéletben is évtizedek óta baráti viszonyt ápol.

"Christie kormányzó rendkívüli felkészültségű és lojális ember, akinek megvannak az eszközei és a forrásai is ahhoz, hogy összeállítson egy eddig példa nélküli átmeneti csapatot, s aki a novemberi győzelem után előkészíti majd beköltözésünket a Fehér Házba" - olvasható Donald Trump hétfőn kiadott közleményében.

A közleményben a várható republikánus elnökjelölt bejelenti azt is, hogy Christie nagy létszámú csapatot alakít majd ki.

Trump bejelentésére azt követően került sor, hogy pénteken a The New York Times arról adott hírt: az üzletember felkérte a vejét, Jared Kushnert, hogy készítsen tervet egy átmeneti csapat összeállítására, arra az esetre, ha novemberben őt választanák meg az Egyesült Államok negyvenötödik elnökének.

A Times információi szerint Kushner szorosan együttműködik Trump kampányának két kulcsemberével, Paul Manafort főtanácsadóval és Corey Lewandowski kampányfőnökkel. A Politico című lap ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy Kushner és Christie közös munkájának megvan a maga pikantériája: 2005-ben ugyanis Christie kormányzó két év börtönbüntetésre ítélte Kushner apját adócsalásért, tanúk befolyásolásáért és illegális kampány-adományokért.