eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Többszáz milló dollárnyi segélyt kér az ENSZ Pakisztánnak

John Holmes, az ENSZ főtitkárának humanitárius ügyekkel foglalkozó helyettese 460 millió dollár rendkívüli segély folyósítását sürgette szerdán New Yorkban az árvíz sújtotta Pakisztán megsegítésére. A világszervezet a segélyt 90 nap alatt szándékozik felhasználni. A beérkező adományok felhasználást az első 30 nap után felülvizsgálják.

Holmes közölte, hogy az adományozott összegeket élelmiszer, ivóvíz, gyógyszerek beszerzésére, valamint ideiglenes lakhelyek építésére fogják felhasználni. Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) szerint emellett szükség lenne tábori főzőberendezésekre is.

Az ENSZ adatai szerint több mint 14 millió embert sújtanak az áradások következményei Pakisztánban. A természeti csapás miatt már több mint 1500-an vesztették életüket, és közel 300 ezer otthon sérült vagy semmisült meg.

Holmes az ENSZ-nagykövetek előtt kijelentette: a katasztrófa "az egyik legnagyobb kihívás, amellyel bármely országnak az elmúlt években szembe kellett néznie."

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×