eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb felvétel amerikaiak vérengzéséről

Amerikai katonák újabb, állítólagos iraki vérengzéséről kapott videofelvételeket a BBC. A brit közszolgálati csatorna által bemutatott felvételek egy Amerika-ellenes radikális szunnita csoporttól származnak, de a szakértők szerint valódiak.

A képsorok egy márciusban történt incidensre utalnak. Az irakiak azt állítják, hogy amerikai katonák 11 fegyvertelen civilt, köztük 5 gyermeket és 4 nőt tereltek össze egy városban, és agyonlőtték őket.

Az amerikai katonai hatóságok azt mondták: 4 ember akkor vesztette életét, amikor egy alakulat rajtaütött egy házon, amelyben informátoruk szerint az al-Kaida terrorhálózat egyik tagja tartózkodott, és a heves tűzpárbajban a ház összedőlt.

Egy másik, hasonló esetben is tartanak vizsgálatot: tavaly novemberben amerikai tengerészgyalogosok az iraki Hadíszában 24 civilt lőttek agyon, miután menetoszlopukat pokolgépes támadás érte.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×