eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Oroszországban rejtőzködhet Mladic

Oroszországban rejtőzködik a Hága által körözött szerb tárbonok - állítják belgrádi források Ratko Mladic hollétéről. A szerb állambiztonsági szolgálat főnöke rövid idő alatt kétszer is Oroszországba utazott, majd Belgrádban fogadott orosz tábornokokat.

Egy független belgrádi napilap számolt be arról, hogy Mladic Oroszországban van, ezért nem találják sem Szerbiában, sem Boszniában.

A belgrádi rádió is megemlítette ezt a lehetőséget, és elmondta, hogy a szerb állambiztonsági szolgálatok főnöke decemberben és január elején kétszer járt Oroszországban. Nemrég pedig orosz tábornokokat fogadott Belgrádban.

Értesülések szerint arról tárgyaltak, hogy a Szentpéterváron tartózkodó tábornokot hogyan adják ki: közvetlenül Hágának, vagy titokban szállítsák vissza Szerbiába, és innen adják ki.

A szerb nyilvánosság egyre idegesebb a háborús bűnösök rejtegetése miatt. Brüsszel ugyanis két napja közölte, hogy emiatt megszakadhatnak az ország európai uniós csatlakozási tárgyalásai.

A belgrádi emberi jogi központ igazgatója eközben arra hívta fel a figyelmet: Oroszország nem adja ki azt a magas rangú szerb rendőrtisztet, aki megszervezte, hogy csaknem 1000 koszovói albán holttestét Szerbiába szállítsák, és tömegsírba temessék. Szerinte a nagyhatalmak védelmezik besúgóikat és titkos munkatársaikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×