eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt (b3) a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Lázár János kinevezte az új országos főépítészt

Csütörtöktől hatályos a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás.

Lázár János építési és beruházási miniszter a főépítészi tevékenységről szóló kormányrendelet alapján megbízta az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) államtitkárát, Lánszki Regő Balázst az országos főépítészi feladatok ellátásával – számolt be az Index.

A Lázár János által jegyzett, július 7-től, azaz a csütörtöki naptól hatályos ÉBM-utasításban olvasható, hogy az országos főépítész ellátja a kormányrendelet és más jogszabály alapján az országos főépítész feladat- és hatáskörébe utalt feladatokat, így különösen:

  • szakmailag összehangolja az állami és az önkormányzati főépítészek tevékenységét;
  • ellátja az állami főépítészi vizsga lebonyolítási feladatait;
  • ellátja a központi építészeti-műszaki tervtanács működtetésével kapcsolatos feladatokat;
  • kidolgozza az építészet átfogó stratégiáját, a nemzeti építészetpolitikát, rövid, közép- és hosszú távú céljainak meghatározását;
  • képviseli az építészeti érdekeket a különböző szakmai és társadalmi fórumokon;
  • ellátja a kormány által meghatározott kiemelkedő munkásságukkal jelentős értéket létrehozó építészek életművének gondozásával kapcsolatos feladatokat.

Az országos főépítész feladatai ellátásáról a Lechner Tudásközponttal együttműködve gondoskodik, tevékenységét az építési és beruházási miniszter, azaz Lázár János irányítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×