INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

tőzsde

esélyegyenlőség

nők

Határozott lépést tesz a Goldman Sachs az esélyegyenlőségért

Határozott lépést tesz a Goldman Sachs az esélyegyenlőségért

Infostart

Júliustól nem működik közre egyetlen olyan cég tőzsdei bevezetésében sem a Goldman Sachs, amelynél a vállalati esélyegyenlőség a cégvezetésben nem jelenik meg - jelentette be David Solomon, a befektetési bank vezérigazgatója Davosban.

A menedzsment sokszínűsége nagyon is fontos kérdés - hangsúlyozta David Solomon a Goldman Sachs vezérigazgatója a CNBC-nek a Világgazdasági Fórumon Davosban. A CNN híre szerint a bank elsősorban a nők nagyobb szerepvállalását segítené elő a nyomásgyakorlás révén.

A bankvezér felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt 4 évben az Egyesült Államokban a tőzsdére bevezetett vállalatok közül szignifikánsan jobban szerepeltek azok, amelyek menedzsmentjében legalább egy női vezető is ült, mint azok, amelyeknél nem.

A Goldman Sachs hivatalosan július elsejével vezeti be ezt változást az USÁ-ban és Európában, 2021-től pedig kiterjeszti a nyomásgyakorlást, és már csak azoknál az IPO-nál vállal szerepet, ahol a tőzsdére készülő cég legalább két olyan igazgatósági tagot bemutat, aki valamely esélyegyenlőségi szempontból hátrányos helyzetű csoporthoz tartozik.

A Goldmannál egyébként a 11 tagú igazgatóságban 4 női igazgató vesz részt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018