INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

feltöltőkártyás telefon

adategyeztetés

határidő

Százezrek mobiltelefonszáma szűnik meg a héten

Százezrek mobiltelefonszáma szűnik meg a héten

InfoRádió

Már csak pár napja maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon-előfizetőknek; a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. Több telefontársaság is szorgalmazza a határidők meghosszabbítását, mert még rengetegen nem ejtették meg a törvény által előírt procedúrát - számolt be a Magyar Idők.

Június 30-án jár le a határidő a feltöltőkártyás ügyfelek adategyeztetésére; a mobilszolgáltatók telefonon és az ügyfélszolgálataikon, valamint postahivatalokban is lehetővé teszik az ügyfeleknek az adategyeztetést, online ügyintézés esetén pedig kedvezményeket is biztosítanak. A Telenor szerint viszont a június 30-i határidőig fennmaradó idő nem lesz elég ahhoz, hogy mindenki elvégezze a törvényben előírt adminisztrációt, adategyeztetés híján pedig kötelező lekapcsolni a feltöltős SIM-kártyákat - ismertette a Magyar Idők.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a társaság biztosítja ügyfeleinek: új szerződéssel 60 napon belül visszakapják a korábbi hívószámukat és egyenlegüket. Hatvan napon túl az egyenleg már nem állítható vissza, de 2018. február 28-ig a hívószámot még vissza tudja adni a Telenor.

A Magyar Telekom Domino-ügyfeleinek sem kell egyből a lekapcsolástól tartaniuk: a június 30. után kötött előfizetői szerződésükhöz visszakaphatják korábbi hívószámukat és fennmaradt egyenlegüket abban az esetben is, ha elmulasztják az adategyeztetést – írta a szolgáltató.

A Vodafone e hétre ígért bővebb tájékoztatást a határidőn túli egyeztetésekkel kapcsolatban.

A Telenorral együtt a Vodafone már korábban jelezte, hogy szükség lenne a határidő módosítására:

a Vodafone az év végéig, a Telenor pedig októberig vagy legalább szeptemberig javasolta meghosszabbítani az időszakot.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a távirati iroda érdeklődésre azt közölte: a határidő esetleges meghosszabbítása a törvényalkotó feladata, de

a hatóságnak nincs tudomása arról, hogy ilyen intézkedés készülne.

A jogszabály alapján egy egyéni előfizetőnek legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven előre fizetett mobiltelefon SIM-kártyája lehet.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018