eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az FHB befektető cége vásárolta meg a Skanska irodaházát

A Budapest XIII. kerületében lévő, Green House irodaházat 36 millió euróért az FHB csoport befektető cége, a Diófa Alapkezelő Zrt. vásárolta meg - jelentette be Linczmayer Zoltán, a Skanska Property Hungary Kft. ügyvezetője a tranzakciót bemutató sajtótájékoztatón kedden a helyszínen.

A vevő nevében Bíró Gergely vezérigazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy valamivel 8 százalék alatti hozammal kalkuláltak.

Az irodaház építése 2011. tavaszán kezdődött, a beruházás értéke - akkori bejelentés szerint 32,5 millió euró volt. A 17 800 négyzetméteres irodaház megkapta a LEED Platínium minősítés, ami azt jelenti, hogy a magyar előírásokhoz képest 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

A mai piacon a bérlők keresik az ilyen minőségű irodaházakat, így az átadást követő 8 hónapon belül elérték a 98 százalékos bérbeadási szintet - mondta a Skanska ügyvezetője. A zöld jelleget geotermikus- és napenergia hasznosítással érték el, de locsolásra és wc-öblítésre felhasználják az esővizet is.

A Diófa Alapkezelő Zrt. a magánnyugdíjpénztári rendszert érintő változásokat megelőzően kizárólag az Évgyűrűk Nyugdíjpénztár vagyonkezelésére létrehozott intézmény volt. A pénztári szektort érintő jogszabályi változásokkal együtt járt a régi üzleti modell ellehetetlenülése, ami tulajdonosváltást vont maga után. Az új tulajdonos 2011 elején Lantos Csaba vagyonkezelő cége lett.

Két és fél éves eredményes működés után 2013 szeptemberében az FHB Jelzálogbank Nyrt. megvásárolta a társaság részvényeit, és így az Alapkezelő FHB Bankcsoport tagjai közé került.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×