Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megszűnik a Zalai Baromfifeldolgozó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A veszteséges termelés miatt megszűnik a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. Pacsán. Az üzem már leállt és tart a dolgozók elbocsátása - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

A tulajdonosok a szerdai taggyűlésen döntöttek a cég végelszámolással történő megszüntetéséről - mondta a napilapnak Torda Csaba ügyvezető.

Az üzemben 150 dolgozót foglalkoztattak. Akik korábban felmondtak, megkapták a teljes fizetésüket. A kft. folyószámlahitele viszont lejárt, így a többi dolgozó járandóságát várhatóan a bérgarancia alap terhére fizetik ki - olvasható a napilapban.

A csoportos létszámleépítésre május 10-től kerül sor. A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. végelszámolója Somogyi Ferenc, a TM-LINE cég vezetője.

A lap információi szerint a másfél évvel ezelőtt üzembe állított pulyka- és csirkevágásra alkalmas feldolgozó több mint egymilliárd forint adósságot halmozott fel.

A társaságot a baromfitermelők öt beszerzési és értékesítési szövetkezete, valamint a Zala-Cerealia Kft., és az Első Zalai Takarmányipari Kft. alapította. Az alapító termelői körbe eredetileg 90 pulykatermelő és 30 csirketermelő tartozott. A közel 1,5 milliárd forint beruházással létrehozott üzem évente 800 ezer pulyka, és közel 3 millió csirke vágására és feldolgozására volt alkalmas. A beruházáshoz 401 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást, és további 224 millió forint munkahelyteremtő támogatást kapott a cég.