eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fellegi Tamás: Munkahelyteremtés és beruházások a kkv-knak

Nyár végére, ősz elejére készül el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs stratégiája. Fellegi Tamás, a tárca vezetője az Informatikai Vállalatok Szövetségének Konferenciáján kiemelte, értékteremtő beruházásokra számíthatnak az informatikával foglalkozó kis- és középvállalkozások, ennek érdekében július közepéig módosítják a közbeszerzési törvényt is.

A hazai tulajdonú informatikai kis- és középvállalkozások szerepének megerősítését, munkahelyteremtést és értékteremtő beruházásokat ígért a nemzeti fejlesztési miniszter az Informatikai Vállalatok Szövetségének csütörtöki konferenciáján. Fellegi Tamás kiemelte, a lehető leggyorsabban forrásokat kellene vinni az infokommunikációs piacra, ám ezt a folyamatot lassítja az előző kormányoktól örökölt költségvetési helyzet. Az Orbán-kormánynak a hiánycél tartása érdekében le kellett fékeznie azokat az informatikával kapcsolatos lépéseket, amelyeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már a nyár folyamán szeretett volna megtenni.

"Nincs vesztegetni való időnk. Nagyon gyorsan fel kell számolunk azokat a negatív örökségeket, amelyeket az elmúlt nyolc év hátrahagyott" - mondta a miniszter, aki a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások szerepének megerősítését, munkahelyteremtést és értékteremtő beruházásokat, valamint számon kérhető stratégiákat ígért.

Hozzátette: módosítanák a közbeszerzési törvényt is, reményeik szerint július 19-ig az országggyűlés megszavazza a módosításokat, amelyek felgyorsítják és egyszerűsítik a közbeszerzési folyamatokat. Elmondta, 2011 elejére egy teljesen új közbeszerzési törvény dolgoz ki, amelyen - ígérete szerint - a négyéves kormányzati ciklus végéig nem fognak változtatni.

Az egyik legsürgetőbb feladatnak az infokommunikációs kormányzati stratégia kidolgozását nevezte. A nyár végéig, ősz elejéig elkészülő akcióterv azokat az elemeket fogja tartalmazni, amelyek a következő években meghatározzák az informatikával foglalkozó vállalkozások tevékenységét.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×