eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Drasztikusan szigorítana Kovács László

Brit lapinformáció szerint szigorú tervet dolgozott ki az Európai Bizottság az unión belüli, évente 60 milliárd eurósra becsült adóvisszaélések ellen. A Financial Times úgy tudja: Kovács László adó- és vámügyi biztos szerdán mutatja be a tervezetet Brüsszelben.

A Financial Times ismertetetése szerint a csalók az uniós tagországok között mozgó áruk és szolgáltatások áfamentességét használják ki.

A jelenlegi szabályozás szerint a közösségen belüli adásvételnél nem kell forgalmi adót fizetni, így többen áfamentesen vásárolnak egy másik tagállamból, majd az árut az áfát felszámolva adják el, de az adót nem fizetik be.

A Financial Times értesülése szerint az elkövetők az egész Európai Uniót behálózó láncolatot építettek ki, emiatt a hatóságok nehezen tudják nyomon követni a termék útját és azonosítani a visszaélőket.

A lap úgy tudja: Kovács László adóügyi biztos azt a megoldást támogatja, amely szerint nem a célországban, hanem már az adásvételnél kiszabnák az adót, ehhez azonban az összes tagállam egyetértésével törvényt kellene módosítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×