eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2-es villamos a Belgrád rakpartnál a ködös időben 2019. december 4-én. A háttérben a Lánchíd látható.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nem sokáig marad ilyen unalmas az időjárás

Borongós, szürke idő lesz szerdán, aztán érkeznek a frontok.

Szerdán a látási viszonyok általában javulnak, ugyanakkor döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Inkább csak kevés helyen és csak rövidebb időre süthet ki a nap. A ködös tájakon szitálás, a fagypont alatti részeken ónos szitálás előfordulhat, illetve a Dunántúlon gyenge eső sem kizárt.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a tartós, sűrű köd miatt.

Az északnyugati, északi szél a nyugati megyékben időnként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű.

Csütörtökön előbb egy meleg-, aztán egy hidegfront éri el térségünket. Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A késő délutáni, esti óráktól észak felől szakadozik a felhőzet. Eleinte szitálás, ónos szitálás előfordulhat, napközben szórványosan valószínű eső. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A minimumok többnyire +3 és -4 fok között alakulnak, de néhol hidegebb is lehet. Délután 2, 8 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton viharos erejű széllökések is lehetnek a Dunántúlon, ami felszaggatja a felhőréteget, így több-kevesebb napsütés is lehet, de hózáporokra is számítani kell.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×