eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Egyet ad, egyet elvesz az időjárás - előrejelzés a jövő hét elejéig

Pár nap "eseménytelenség" vár ránk az időjárásban. A derült éggel jön a hidegebb is: a legtöbb helyen kisüt a nap, de ahol beragad a ködfelhőzet, ott 8-10 fokkal hidegebb lesz.

Szombaton általában többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre van kilátás csapadék nélkül - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében. Az éjszaka képződött köd legtöbb helyen gyorsan feloszlik, ugyanakkor az északkeleti megyékben jó eséllyel egész nap megmaradhat a rétegfelhőzet és a párás, ködös idő. Az északnyugati szelet eleinte nagy területen kísérik élénk, időnként erős lökések, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 10 és 14, az erősen felhős, borult helyeken 5, 9 fok között várható.

Éjjel keleten, északkeleten borult idő valószínű alacsonyszintű rétegfelhőzettel, míg másutt kevés lesz a felhő, ugyanakkor nagy területen képződhet köd. Vasárnap napközben a köd és rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, ritkul, azonban elsősorban a nyugati, illetve az északkeleti országrészben tartósan meg is maradhat. Másutt némi fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a déli, délkeleti szél. Hajnalban -3, +6 fok várható, keleten lesz enyhébb, míg a derült fagyzugos helyeken a hidegebb az idő. A hőmérséklet csúcsértéke a kora délutáni órákban általában 9, 14 fok között alakul, de a tartósan borult, ködös tájakon ennél több fokkal alacsonyabbat is mérhetünk.

Hétfőre virradóan ismételten nagy területen képződhet köd, ezzel párhuzamosan nyugat felől elkezd megnövekedni, majd napközben meg is vastagszik a felhőtakaró, országszerte beborul az ég. Estétől, észak felől kezdhet el felszakadozni, csökkenni a felhőzet. Több helyen fordulhat elő szitálás, kisebb eső, erre legkisebb esély az északkeleti országrészben mutatkozik. A kezdetben délies irányú szél északnyugatira fordul és néhol meg is élénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, azonban a fagyzugos tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Mindez részletesen, térképekkel itt:

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×