Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kíváncsi rá, hogyan grillezte Frank Sinatra a bárányt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Halott hírességek receptjeit tartalmazó szakácskönyvet dobtak piacra: a finom falatok mellett egy kis kulturális kalandozásra is éhes konyhatündérek Mae West gyümölcsbefőttjét, Frank Sinatra grillezett bárányát és Gary Coleman csirkés zöldséglevesét ismerhetik meg.

A The Dead Celebrity Cookbook: A Resurrection of Recipes From More Than 145 Stars of Stage and Screen (A Halott hírességek szakácskönyve: több mint 145 színpadi- és filmcsillag receptjeinek feltámasztása) című könyvnek a komikus Frank DeCaro a szerzője.

A 49 esztendős előadó fejében még az 1980-as évek elején fogant meg az ötlet. Egyetemista barátaival egy "halott hírességek" összejövetelt szerveztek, ahol Ádámtól és Évától kezdve egészen Judy Garlandig mindenki tiszteletét tette. Egy dolog azonban hiányzott: a csillagok kedvenc ételei.

Az ominózus este óta DeCaro szorgalmasan gyűjtötte a hírességek receptjeit tartalmazó kiadatlan szakácskönyveket, bevásárlóközpontok szórólapjait, az 1975-ben megjelenő mikrohullámú sütőkhöz adott spirálos kézikönyveket és az öreg magazinokat. A recepteket gondosan megszerkesztette, és "modernizálta" őket.

A több mint 145 receptet tartalmazó szakácskönyvben helyett kapott a színésznő Mae West gyümölcskompótja, a komikus John Ritter vajkaramellára emlékeztető fudge nevű desszertje, a színész Gary Coleman csirkés-zöldséges levese és Frank Sinatra grillezett báránysültje is.

DeCaro elsősorban a csipetnyi humorral fűszerezett otthoni főzésekhez szánta a gyűjteményt, illetve azoknak a fiatal olvasóknak, akik nem ismerik ezeket a sztárokat. "Lehet, hogy kissé illetlen a címe, de ez a szakácskönyv valójában sajátos szerelmeslevél a hírességeknek" - mondta DeCaro. - "Számomra nagyon fontos, hogy a közönség ne felejtse el ezeket a lenyűgöző tehetségeket, akik bár nincsenek már közöttünk, de a munkásságuk és - a receptjeik - örökké velünk maradnak."