Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tíz város, ahol nagyon kell vigyázni a zsebtolvajokkal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Összeállították azoknak a városoknak a listáját, ahol a legaktívabbak a zsebtolvajok. A legveszélyesebbek az európai nagyvárosok, a legtöbb zsebtolvaj Barcelonában dolgozik - derült ki a Trip.Advisor utazási honlap felméréséből.

Zsebtolvajlás szempontjából Barcelona, annak is a legfontosabb utcája, a Las Ramblas a legrosszabb a világon - derült ki az utazási honlap listájából. A Las Palmas a katalán nagyvárosba érkező turisták kedvenc helye, amely éjjel-nappal tömve van emberekkel, így nem csoda, hogy ez a zsebtolvajok Mekkája - olvasható a honlapon.

A listát az internetes fórumokon olvasható kommentárok alapján állították össze, és Európa nagyon rosszul szerepelt: Róma, Prága, Firenze és Amszterdam is előkelő helyen szerepel rajta.

A honlap különösen óva inti a turistákat attól, hogy hagyják mindenféle trükkel elterelni a figyelmüket a híres látványosságok közelében - ez ugyanis a zsebtolvajok kedvenc módszere.

A tíz legveszélyesebb város:

1. Barcelona
2. Róma
3. Prága
4. Madrid
5. Párizs
6. Firenze
7. Buenos Aires
8. Amszterdam
9. Athén
10. Hanoi.

Öt ötlet arra, hogy kerüljük el, hogy meglopjanak minket

1. Soha ne tartsuk a pénztárcánkat és az értékeinket a farzsebünkben - messze ez ugyanis a legkönnyebb célpont a zsebtolvajok számára.

2. Ne hagyja, hogy eltereljék a figyelmét! Ha valaki a közelben elesik, valamivel megdobják, valaki önnek megy a tömegben vagy észreveszi, hogy csoportosulás van, akkor is figyeljen az értékeire!

3. A zsebtolvajok sokszor párban vagy csoportosan dolgoznak - és igyekeznek nagyon ártatlannak látszani. Egy-egy gyerek vagy idős ember is lehet a banda tagja.

4. Különösen vigyázzon zárt tér vagy átjáró, folyosó közelében. Ha lehet, ne ácsorogjon a vonatajtó közelében, mert a zsebtolvajok szívesen lépnek akcióba nyitott ajtónál.

5. Tartsa minél több különböző helyen a pénzét és az értékeit, mert így kevesebb kár éri, ha kirabolják.