eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Először született elefánt Ausztráliában

Először született elefántbébi Ausztráliában, egy nemzetközi fajmegmentési program keretében, s az esemény biztató a program sikere szempontjából.

Az egyelőre nevenincs 120 kilós hím borjút szombaton hozta világra a sydneyi Taronga állatkertben a Thaiföldről származó Thong Dee, amely 2006-ban egy csoport tagjaként került Ausztráliába, miután odahaza munkanélkülivé váltak a fakitermelő-, illetve a turistaiparban. A 12 éves elefántmama valaha Bangkok utcáin tengette életét.

Az első jelek szerint az anya gondos szülő lesz, de irigykedve nyalogatja ormányával a jövevényt a többi, még gyermektelen nőstény is. Az ellésre várva a gondozók napokig az elefántházban éjszakáztak, hogy szükség esetén segíthessenek.

A nemzetközi program célja megőrizni a kiveszőben lévő ázsiai elefánt genetikai sokszínűségét. A faj mintegy 34 ezer vadon élő példánya hivatalosan is veszélyeztetettnek minősül.

A sydneyi állatkertben két másik ázsiai elefánt is vemhes. Az elefántok 22 hónapig vemhesek, tovább, mint bármely más emlős.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×