eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A szexről és a könyvekről is hazudunk, hogy jó benyomást keltsünk

Hajlamosak vagyunk azt állítani, hogy elolvastunk egy-egy könyvet, hogy jó benyomást keltsünk a randevún - holott még csak nem is láttuk az említett kötetet. A férfiak kétszer olyan gyakran füllentenek ilyesmit, mint a nők. De sokan elhencegnek olyan viszonnyal is, amelyről legföljebb csak álmodoztak.

Széleskörű olvasottságukat bizonyítandó, mind a férfiak, mind a nők hajlamosak hazudni - az el nem olvasott könyvek emlegetése a második helyen áll a randikon elhangzó füllentések között, míg az első helyen a szexuális teljesítmény áll. A férfiak kétszer gyakrabban füllentenek, mint a nők.

A briteknek például a 39 százaléka nem teljesen őszinte olvasottságával kapcsolatban: könnyebben hazudik arról, milyen műveket és lapokat olvas, mint a munkájáról és a koráról. Minderről azért készítettek kutatást, mert Nagy-Britanniában 2008 az olvasás éve.

Ötből egy felnőtt nyilatkozott úgy, szívesen olvasna, miközben a randira vár, hogy így tegyen jó benyomást a másikra. A megkérdezettek negyede próbálná meg ágyba csábítani úgy a másikat, hogy "kinnt felejti" az ágyon a kötetet, amit előző este olvasott. A férfiak többnyire Nelson Mandela életrajzával szoktak sikert aratni, a nők pedig azzal, hogy a randi előtt átfutják a híreket a neten.

A felmérés 1543 megkérdezettjéből 864 tizenéves volt. Az ő háromnegyedük tesz úgy, mintha olvasott volna randi előtt, holott nem. Náluk a MySpace-szel, elektronikus levelek olvasgatásával és dalszövegekkel lehet hódítani. A tizenévesek fele állította, hogy a másik lenyűgözése végett megemlítenének valamit, amit olvastak, és negyedük hagyna valamit a táskájában ugyanezért.

Az olvasás éve rendezvénysorozat igazgatója szerint tulajdonképpen jó, hogy az emberek úgy gondolják, ha olvasottnak tűnnek, azzal javíthatják az esélyeiket. Mint mondta, nem csak a költészet és a klasszikusok, de a dalszövegek és az aktuális témákban felmutatott tájékozottság is fontos lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×