INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

világörökség

2019.09.23. 10:18

Hozzányúlhat a lakásbérléshez a kormány

Módosulhat a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvény - írja a hvg.hu a birtokába került tervezet alapján. A jövőben könnyen kirakhatják majd a bérlőket a világörökségi helyszíneken fekvő és a műemlékekben található állami bérlakásokból, és cserelakást sem ajánlanának az érintetteknek. Miniszterelnökség cáfolja a cikk állításait.
2019.07.05. 19:32

Bővült a világörökségi helyszínek listája - nézze meg!

Az UNESCO világörökségi bizottsága Bakuban zajló soros ülésszakán öt új helyszínt vett fel a világörökségi listára. Az újak között két természeti helyszín, egy vegyes: természeti és kulturális, valamint két kulturális világörökségi helyszín szerepel.
2018.06.30. 14:31

Világörökségi helyszíneken kezdhetnek olajfúrásokat

Olajfúrásokat engedélyez a Kongói Demokratikus Köztársaság a világörökség részét képező nemzeti parkokban, ahol például a kihalás által fenyegetett hegyi gorillák ás más veszélyeztetett emberszabású majmok élnek.
2016.07.18. 11:33

Így bővült a világörökségi lista

Huszonegy új helyszínnel bővült az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezetének (UNESCO) világörökségi listája a világörökségi bizottság 40. ülésszakán Isztambulban.
2016.07.17. 21:50

Hatalmas elismerés Le Corbusier munkásságának

A világörökség részévé nyilvánították Le Corbusier svájci-francia sztárépítész és várostervező építészi munkásságát az UNESCO világörökségi bizottságának ülésén Isztambulban.
2016.07.15. 20:16

Kilenc újabb világörökségi helyszínt vett fel listájára az UNESCO

Kilenc új helyszínt, köztük Philippi ókori görög romvárost, a stecak néven ismert középkori balkáni sírköveket és a "Csendes-óceán Velencéjeként" is emlegetett mikronéziai Nan Madolt vette fel a világörökségi listára pénteki ülésnapján az UNESCO Isztambulban tanácskozó világörökségi bizottsága.
2016.04.27. 10:01

Az erkély a jéghegy csúcsa

Csak egy tünet a Budai Várban, a karmelita kolostorra tervezett erkély, az építkezés leginkább a műemlékvédelem kiszolgáltatottságáról szól - ezt mondta az InfoRádiónak a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal korábbi vezetője. Varga Kálmán szerint a Budai Vár világörökségi státusza sem kerül veszélybe.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018