INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

vérplazma

2020.05.19. 15:45

Meglepő dologra bukkantak a magyar élsportolóknál a koronavírus kutatói

Lacza Zsombor, a vérplazma-terápia kifejlesztésén dolgozó magyar kutatócsoport vezetője arról is beszélt az InfoRádióban, hogy ha a citokinok mintázatát jól felismerik és mérik, akkor előre meg lehet mondani, hogy melyik betegnél alakulhat ki túlzott gyulladásos immunválasz.
2020.05.06. 11:58

Több százan ajánlottak fel vérplazmát

Újabb donoroktól vettek vérplazmát, amely súlyos állapotú koronavírus-betegek gyógyítására alkalmas - mondta Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese.
2020.05.05. 16:55

A vakcina kifejlesztéséig is van egy nagyon hatékony „gyógyszer”

Az oltóanyag kifejlesztéséig a vérplazma-módszer segíthet a koronavírusos betegeken – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia Orovosi Tudományok Osztályának elnöke, aki szerint megoldható lesz az egész ország beoltása is, ha meglesz a vírus elleni vakcina.
2020.04.28. 17:25

Románia négy megyéjére összpontosul a járvány

Romániában is megkezdődött kedden a koronavírus-fertőzésből felgyógyult páciensek vérplazmavétele annak érdekében, hogy a vérükben megtalálható ellenanyagot a kritikus állapotban lévő betegek kezelésére használják fel.
2020.04.22. 10:35

Magyar donorokat keresnek az ellenszérum előállításához

A minél hatékonyabb kezelés érdekében a vírusfertőzésen már átesett, a "védettségüket megosztani hajlandó" újabb vérplazmadonorokat keres az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a koronavírusos betegek tüneteit enyhítő kísérleti vérplazmaterápia kidolgozásához és alkalmazásához.
2020.03.30. 18:31

Új itthoni testület vizsgálja a koronavírusos betegeket

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult a koronavírussal fertőzött betegek passzív immunizálása céljából - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018