eur:
395.21
usd:
353.98
bux:
73364.25
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
A Duna fővárosi szakasza 463 centiméter körüli vízállásnál 2018. január 10-én. Az előtérben a Margit híd egyik kődísze.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos vállalást tett a főpolgármester

Karácsony Gergely ígéretet tett a Margit híd megrongált Szent Korona-ábrázolásainak helyreállítására – tudatta a Szent István Intézet közleményben.

„Egy évet kellett várni, de az összefogás sikert hozott!” – írták.

A Szent István Intézet kezdeményezésére, a CitizenGO Magyarországgal együttműködésben másfél hete elindított petíció célt ért. A közel 16 ezer aláírónak hála, Karácsony Gergely főpolgármester szombati közösségimédia-bejegyzésében ezt írta: „Elítélek minden olyan törekvést, amely meg akar csonkítani közterületi alkotásokat vallási vagy civilizációs jelképek eltávolításával. Éppen ezért elrendeltem a Margit híd pilléreit díszítő Szent Korona ábrázolásokról letört keresztek haladéktalan helyreállítását” – közölték.

„Petíciónk sikere megmutatta, van értelme nyitott szemmel járva őrzőként védeni értékeinket, van eredménye a jóakaratú összefogásnak, a nemzeti és keresztény szimbólumaink melletti következetes kiállásnak!” – írták.

Kiderült: együtt meg tudjuk védeni értékeinket, akkor is, ha az eredményre méltatlanul sokat kell várni. „Adjon erőt ez a sikeres kiállás mindannyiunknak ahhoz, hogy ha a szükség úgy hozza, újra hallassuk hangunkat!” – áll a közleményben.

Az intézet közleményében köszönetet mondott „mindenkinek, aki aláírásával hozzájárult ahhoz, hogy a főváros szívében végre helyükre kerülhetnek a letört keresztek, legszentebb nemzeti jelképeinken!”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×