INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

pte

2021.07.26. 20:18

Kutatóorvos: drámai mértékben csökkenthető lenne a rákbetegségek száma

Évente 30-33 ezren halnak meg Magyarországon daganatos betegségekben, a KSH adatai szerint, ez a szám pedig 30 éve szinte változatlan. 2019-ben a férfiak és a nők esetében is a légcső-, a hörgő- és a tüdődaganat okozta a legtöbb halálesetet. A második helyen a férfiaknál a vastag- és a végbélrák, a nőknél pedig a mellrák áll. A témában Kiss Istvánt, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumának elnökét, kutatóorvost, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Népegészségtani Intézetének vezetőjét kérdezte az InfoRádió.
2021.02.26. 06:00

Bamlanivimab terápia: „nincs helye szkepticizmusnak!”

Napokon belül a Semmelweis Egyetem, a Pécsi, a Debreceni és a Szegedi Tudományegyetem klinikáin, valamint a megyei kórházakban is alkalmazhatják azt a koronavírus elleni gyógyszert, amelyet kiemelkedően jó eredményekkel használtak a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A bamlanivimab nevű készítmény éppen a leginkább veszélyeztetett betegeken segíthet.
2021.01.04. 20:35

Világraszóló felfedezés a Mecsekben

Tenger alatti hőforrásokhoz köthető - a többi között kagylók, rákok, tengeri sünök és más sós vízi őslények alkotta - ökoszisztémát azonosítottak a Mecsek mintegy 132 millió éves rétegeiben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az Oslói Egyetem kutatói.
2020.11.14. 16:50

Koronavírus: egy alapkérdésre kaphatunk választ hamarosan

Ezer covidos beteg bevonásával vizsgálja a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem, hogy befolyásolja-e az egyének genetikai háttere, mennyire súlyos lefolyású náluk a betegség – mondta az InfoRádiónak a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese.
2020.10.31. 17:00

150 ezer terméketlen párnak csillanhat föl a remény

2,5 milliárd forint állami támogatással létrejött a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium. Az intézmény a Pécsi Tudományegyetem vezetésével a terméketlenség orvoslását célzó hazai kutatások jelentős részét fogja össze. Jelenleg az akadémiai és az ipari partnerek keresése zajlik.
2020.07.06. 15:17

Összefog a halálozások ellen három magyar vidéki egyetem

Az akut hasnyálmirigygyulladás, az agyérkatasztrófa, illetve a szívinfarktus és hirtelen szívhalál kezelése kapcsán fog össze egy csaknem másfél milliárd forintos, uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében három vidéki felsőoktatási intézmény.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018