INFORÁDIÓ
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma

patkány

2019.07.22. 11:19

Megjelent a patkányokkal a rettegett kór Sydneyben

Fokozott patkányirtást rendelt el az önkormányzat Sydneyben, mivel a rágcsálók elszaporodása nyomán számos kutya elpusztult leptospirózisban. A baktérium okozta egyik leggyakoribb betegség évtizedek óta nem bukkant fel az ausztrál nagyvárosban
2019.05.07. 16:08

Indul az intenzív patkányirtás

Intenzív többlet patkányirtás kezdődik Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz belső kerületben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
2019.04.30. 14:45

Bocsánatot kért Bangóné - egy ország a patkányozás ellen

Meghátrált az MSZP: a párt levette az internetről a patkánykormányos kampányvideóit, amelyekkel a Bangóné Borbély Ildikó elleni kormányzati támadást igyekezett hatástalanítani. A szocialista képviselő múlt heti kijelentését úgy is lehetett értelmezni, hogy patkánynak tartja a Fidesz több millió szavazóját, ami ellenzéki oldalon is felháborodást váltott ki.
2019.04.27. 15:12

A Fidesz Bangóné visszahívását követeli

A Fidesz arra szólítja fel a szocialista párt vezetését, hívja vissza az Országgyűlésből és a magyar közéletből Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP országgyűlési képviselőjét - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati balatonfüredi sajtótájékoztatóján Bangóné egy pénteki kijelentésére utalva.
2019.04.24. 20:13

Több a patkány, mint gondolták, de nincs járványügyi kockázat

A jelenlegi patkánypopuláció nem jelent járványügyi kockázatot - nyilatkozta az InfoRádiónak a Nemzeti Népegészségügyi Központ senior szakértője. Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője pedig arról beszélt, hogy bár már kidolgoztak egy intenzív patkányirtási metódust, de az erről szóló szerződést eddig nem írták alá, így egyelőre nem kezdhetik meg a munkát a fővárosban.
2019.04.18. 16:31

Patkányinvázió Budapesten

Az idén már több mint 1700 bejelentés érkezett a patkányirtást végző fővárosi céghez.
2018.12.07. 15:28

Újabb hírek a budapesten elszaporodott patkányok ügyében

A lakossági bejelentések, valamint a budapesti kormányhivatal, a patkányirtást ellátó konzorcium jelentései és a közelmúlt tapasztalatai a patkányészlelések számának emelkedését mutatják - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai rendkívüli ülésére benyújtott előterjesztésből.
2018.10.09. 08:25

Jelentősen elszaporodtak a patkányok a fővárosban

Havonta átlagosan ezer bejelentés érkezik a fővárosban patkányokat irtó konzorciumhoz. A négy cégből álló RNBH Konzorcium július 19-étől végzi a patkánymentesítést Budapesten, de az átálláskor pár hétig hivatalosan még nem tevékenykedett, ezért elszaporodtak az állatok – mondta a csoport vezetője.
2018.09.05. 16:27

A patkányok megjelenése miatt adtak be közérdekű adatigénylést

Az elmúlt hetekben megnőtt a patkányok száma Budapesten, már buszmegállókban is találkozhatnak a fővárosiak a rágcsálókkal - mondta a Párbeszéd budapesti képviselője. V. Naszály Márta hozzátette: a közelmúltban egy új cég vette át a rágcsálók irtását.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018