eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Patkányok leptek el egy újbudai óvodát

Az irtást már megkezdték, de nem tudni, sikeres volt-e.

Patkányokra bukkantak a nyári szünet után a Gazdagréti téren lévő Szivárvány Óvoda épületében a dolgozók – írta a Metropol.

A lapnak Szabó László, a kerületi Fidesz-frakció vezetője azt mondta, hogy a tanév kezdete óta több alkalommal találkoztak kisebb-nagyobb patkánnyal az óvodában, feltételezhetően az épületben szaporodnak, múlt héten is láttak nemrég született egyedeket. Egy csoportszobát le is zártak az emeleten a probléma miatt,.

Az óvodavezető elismerte, hogy valóban volt patkány az intézményben, az épületen belül is. Amint felfedezték, rögtön értesítették az újbudai fenntartót, ők intézkedtek csapdákka, de arról nem tudot, hogy siekres volt-e az irtás.

Zuglóban is akadt probléma a kártékony rágcsálók miatt, a zuglói Herminka Óvoda pedagógusai az egyik ablak alatt hallottak kaparászást és éreztek bűzt. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben pedig állati ürüléket találtak. Amikor „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”, a szülőket itt is csak arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”. Így az adott csoportba járó gyerekeknek otthon kellett maradniuk. Az intézményben a probléma irtással később megoldódott.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×