INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

mérés

2019.11.14. 18:38

Párbeszéd a gazdaságról: súlyos következménye van az infláció hibás mérésének

Az infláció és más gazdasági folyamatok téves mérése óriási kockázatot jelent, de nem kell közgazdasági tudósnak lenni ahhoz, hogy kiderüljön, a számok nem tükrözik a valós helyzetet - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke volt a vendége.
2019.10.20. 17:00

A Greenpeace szerint fullasztó a helyzet több budapesti kórháznál

Egészségügyi intézményeknél, kórházaknál mérte a Greenpeace Magyarország a levegő minőségét. A tíz helyszínből kilencnél meghaladta a nitrogén-dioxid mértéke a határértéket – mondta az InfoRádiónak Simon Gergely, a Greenpeace Magyarország regionális vegyianyagszakértője.
2019.06.29. 08:30

Példátlan dolog készül a Dunán

Budapesten indult a negyedik közös nemzetközi Duna-felmérés. A projektben a Duna és a nagyobb mellékfolyóinak alsó szakaszát, a felszín alatti vízkészletet és a szennyvíztisztító telepek kibocsátását vizsgálják a szakemberek.
2019.04.08. 20:40

Újra mérik a Mount Everestet

A nepáli kormány által kijelölt hegymászókból álló csoportot küldenek a Mount Everest (Csomolungma) magasságának újbóli megmérésére és annak kiderítésére, hogy a 2015-ös nagy erejű földrengés miatt csökkent-e a hegy magassága.
2018.10.08. 05:20

Óvatosan az M3-ason hétfőn

Geofizikai mérések miatt több órás forgalomkorlátozás lesz hétfőn az M3-as autópályán, mindkét irányban.
2017.06.26. 12:19

Otthon méri a vérnyomását? Komoly veszélybe kerülhet

Több millió idős ember elégszik meg azzal, hogy saját otthonában ő maga méri a vérnyomását egy erre alkalmas eszközzel, ám egy nemrégiben végzett kanadati kutatás szerint a legtöbb otthoni vérnyomásmérő nem mutat pontos értéket, ezáltal veszélybe sodorja a használóit - hívta fel a figyelmet a vital.hu.
2016.11.17. 15:19

Okosabbá válnak a mérőórák

Több mint 6,5 milliárd forintból zajlik az okos mérés mintaprojekt lakossági, vállalati, közintézményi, önkormányzati fogyasztóknál egyaránt, és több közmű fogyasztását vizsgálják majd - mondta a KOM Központi Okos Mérés Zrt. vezérigazgatója.
2016.05.17. 17:00

Vigyázat! Erősödik az UV-sugárzás!

Óvatosságra intenek a szakértők: az egyre több napsütéses időszak miatt már májusban is erős lehet az UV-sugárzás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az országban több helyen méri és honlapján folyamatosan közzéteszi az adatokat.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018